Monday, July 15, 2013

Menteri Kesihatan pergi buat kerja lain lah !

umpama Dah mati Doktor tiba Dan berak buat jamban
Menteri Kesihatan pergi buat kerja lain lah ! , sekadar untuk beritahu orang ramai bahaya Loket sebabkan barah, hanya memalukan Kerajaan dan Kementerian terbabit, kerana ianya telah memasuki pasaran Malaysia pada 2008.
Di samping membuktikan tidak kecekapan satu persatu agensi di bawah kerajaan BN.
Umpama "Dah mati Doktor tiba", "Dan berak buat jamban". Arah lah pegawai lain buat kenyataan . Menteri fokus prasarana, logistik dan servis asas di kebanyakan Hospital Daerah yang masih daif untuk kebajikan rakyat .

Jika pengundi di Kuala Besut masih mahu mengekalkan BN di situ, bermakna mereka telah hilang daya berfikir . Trengganu antara negeri yang di sebut Darrul Runtuh berikutan kelemahan urus selia kerajaan BN .

Usah lah di bangga kan dengan jawatan jurutera, jika individu calon itu gagal di bangunkan sebagaimana Nabi SAW membangunkan manusia di Madrasah Madinah, sebelum mereka keluar memakmurkan dunia .

Seperkara lagi KKM menerusi Unit TCM perlu tegur MB Perak, kerana menggunakan nama "Klinik Dr Zambry" bolih mengelirukan rakyat yang ingin mendapatkan rawatan kesihatan dan perubatan . Sebagaimana larangan kepada semua pengamal perubatan alternatif di negara ini

ArtikelFB Ungku Mohd Noor Mahmood

Lagi Berita Di SINI

Dapatkan Lebih Maklumat Di SINI dan SINI

Demo LoNie Al Baqarah [28] : Bagaimana kamu tergamak kufur (mengingkari) Allah padahal kamu dahulunya mati (belum lahir), kemudian Ia menghidupkan kamu; setelah itu Ia mematikan kamu, kemudian Ia menghidupkan kamu pula (pada hari akhirat); akhirnya kamu dikembalikan kepadaNya (untuk diberi balasan bagi segala yang kamu kerjakan)

"Dan janganlah engkau (wahai Muhammad) menyangka Allah lalai akan apa yang dilakukan oleh orang-orang yang zalim; sesungguhnya Ia hanya melambatkan balasan mereka hingga ke suatu hari yang padanya terbeliak kaku pemandangan mereka, (kerana gerun gementar melihat keadaan yang berlaku)." (Ibrahim: Ayat 42)..

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Arkib Berita

Artikel Popular Minggu ini (Top 10)

Paling Popular