Friday, July 19, 2013

Sekiranya tiada kacau-bilau berlaku dan perhimpunan diadakan dengan aman, mengapa perlu didakwa di bawah akta berkenaan?

Guan Eng: Dakwaan kepada Anthony Loke bercanggah hak asasi manusia
Ketua Menteri Pulau Pinang, Lim Guan Eng melahirkan kekesalannya berhubung saman yang diterima oleh Ahli Parlimen Rasah, Anthony Loke ketika mengadakan perhimpunan di Padang Merbok pada Jun lalu.

Lim berkata, Loke didakwa kerana melanggar syarat dalam Akta Perhimpunan Aman 2012 ketika perhimpunan berkenaan dan menegaskan hal itu bertentangan kerana meminggirkan hak asasi awam untuk berhimpun yang digunapakai di seluruh dunia.

“Sekiranya tiada kacau-bilau berlaku dan perhimpunan diadakan dengan aman, mengapa Anthony perlu didakwa di bawah akta berkenaan. Saya percaya selepas Anthony, ramai ahli parlimen Pakatan Rakyat lain juga akan didakwa,” kata Lim semasa sidang media di Parlimen, hari ini. TMI

Lagi Berita Di SINI

Dapatkan Lebih Maklumat Di SINI dan SINI

Demo LoNie Al Baqarah [28] : Bagaimana kamu tergamak kufur (mengingkari) Allah padahal kamu dahulunya mati (belum lahir), kemudian Ia menghidupkan kamu; setelah itu Ia mematikan kamu, kemudian Ia menghidupkan kamu pula (pada hari akhirat); akhirnya kamu dikembalikan kepadaNya (untuk diberi balasan bagi segala yang kamu kerjakan)

"Dan janganlah engkau (wahai Muhammad) menyangka Allah lalai akan apa yang dilakukan oleh orang-orang yang zalim; sesungguhnya Ia hanya melambatkan balasan mereka hingga ke suatu hari yang padanya terbeliak kaku pemandangan mereka, (kerana gerun gementar melihat keadaan yang berlaku)." (Ibrahim: Ayat 42)..

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Arkib Berita

Artikel Popular Minggu ini (Top 10)

Paling Popular