Monday, July 15, 2013

UMNO Guna Senjata Memiskinkan, Menakutkan dan Menjahilkan Orang Melayu

Kita akan lihat cerita lama yang UMNO mainkan selama ini, dimainkan dalam PRK Besut. UMNO akan menggunakan kaedah KKK nya- kemiskinan, Ketakutan dan Kejahilan. selama orang Melayu dimiskinkan, ditakutkan dan dijahilkan, maka UMNO akan terus berkuasa. Apabila ke3 perkara ini dimusnahkan, UMNO akan kalah dalam PRU. 

SU Agong PAS, Dato Mustapha Ali kata, senjata UMNO yang paling utama ialah mengekalkan orang Melayu dalam kemiskinan. Mengapa perkara ini harus terjadi sebermula nya? Saya telah menulis banyak kali- 95% yang berada dalam kedudukan berkuasa ialah Melayu. Soalan nya, jika ini fakta nya, maka mengapakah keadaan orang Melayu tidak berubah?

Kita telah berbelanja berbillion Ringgit dan banyak dasar2 affirmative dilaksanakan – mengapa keadaan Melayu tetap terkebelakang? Jawapan nya

(1) yang berada dalam kedudukan berkuasa sebetulnya tidak membantu orang Melayu
(2) dasar mereka sebetulnya menguntungkan hanya sebahagian kelompok Melayu dan
(3) orang Melayu yang disasarkan tidak bertindak balas- sama ada mereka jahil, tidak ada kepakaran, - apa sahaja yang kita boleh fikirkan yang menyumbang kepada kelembapan reaksi dari orang Melayu.


Pengarah PRK Besut bagi pihak UMNO, DS Idris Jusoh yakin BN akan mendapat majoriti 4000. Minggu lalu Idris menegaskan bahawa kumpulan guru sekolah mesti menyokong BN sebagai membalas budi. Orang Melayu pula yang rata2 berpendapatan rendah mesti terus menyokong BN kerana parti itulah sahaja yang tahu bagaimana menjaga orang Melayu.

Mungkin kerana pandai menjaga orang Melayu lah maka, orang Melayu ketinggalan dalam serba serbi cabang kehidupan hari ini. Dan BN bukan mendapat tempoh masa yang singkat untuk membaiki keadaan orang Melayu. Malah, mereka telah menjadi kerajaan selama lebih 55 tahun!. Kehidupan yang mereka jaga dengan teliti ialah kehidupan segelintir Melayu yang terpilih. 80% Melayu bergantung harap kepada UMNO kekal dalam jiwa perhambaan kepada UMNO. Inikah parti yang membela orang Melayu?


20% teratas Melayu menguasai 70% kekayaan Melayu negara ini manakala 80% terpaksa berkongsi 30% kekayaan.

Pekali GINI atau Gini coefficient yakni kaedah untuk menghitung perbezaan pendapatan dikalangan suatu kelompok mendapati perbezaan kekayaan antara orang Melayu lah yang paling teruk di Malaysia. Yang kaya tersangatlah kaya, yang miskin papa kedana. Yang papa kedana pula disebut sebagai kumpulan haramjadah oleh perdana menteri kita.

Antara Mustafa Ali dan Idris Jusoh, kita lihat 3 perkara yang membolehkan UMNO menguasai minda dan seterusnya tingkah laku orang Melayu. Pertama mengekalkan orang Melayu dalam kemiskinan. Kedua, menyebabkan orang Melayu terasa bergantung kepada UMNO/BN. ketiga, menakutkan orang Melayu.

Jadi UMNO kekal berkuasa kerana mereka mengamalkan kaedah KKK. Kemiskinan, ketergantungan dan Ketakutan. Bolehlah kita kata UMNO dan BN parti KKK.

Di Amerika, kumpulan KKK ialah kumpulan pelampau kulit putih yang kerja mereka menzalimi orang kulit hitam dan bangsa bukan kulit putih yang lain. Suatu masa dahulu KKK memburu orang kulit hitam menggantung dan membakar mereka. Ahli KKK akan memakai jubah dan topeng litup berwarna putih. Mereka mendakwa menjaga masyarakat kulit putih daripada kotoran bangsa2 yang berdarah rendah.

Jika kita lihat UMNO yang melihat mereka Melayu dari orang Melayu lain dan kaedah yang mereka gunakan untuk menzalimi rakyat Malaysia, maka ada persamaan antara KKK Amerika dan UMNO/BN.

Mengapa UMNO sanggup melakukan demikian kepada orang Melayu? Kenapa kekalkan Melayu dalam kemiskinan? Sebab bila Melayu miskin, mereka jadi kelompok yang bergantung kepada pemberian UMNO. Mereka akan melihat UMNO sebagai punca pemberi rezeki dan sumber menampung kehidupan. Sungguh zalim parti feudal UMNO ini. Apa yang di perjuangkan oleh parti yang mendakwa dirinya sebagai pejuang kepentingan bangsa dahulu, kini dan selama nya?

Golongan kaya yang menyokong UMNO ialah mereka yang dipilih untuk dikayakan oleh UMNO. Mereka mendapat lesen, mendapat perniagaan, saham, keistimewaan yang pelbagai. Golongan ini akan terus menyokong UMNO kerana kepentingan mereka hidup selagi UMNO hidup. Mereka ini terdiri dari kalangan putera dalam kaum bumiputera

Senjata kedua yang UMNO akan gunakan ialah menakutkan orang Melayu.UMNO kesana sini menakutkan semua orang bahawa jika Melayu tidak bersatu dibawah UMNO, maka semua kepentingan orang Melayu- semua yang dekat dihati orang Melayu akan terancam. Tapi benarkah BN hanya dapat 133 kerusi kerana tsunami cina berlaku?

Tsunami cina.

parti
Undi (juta)
bn
5.24
PR
5.62
UMNO
3.25
Lain2
0.19
Undi rosak
0.17
jumlah
11.22


Puak UMNO terutama nya menyalahkan cina dan bukan Melayu lari dari UMNO. Cuba kita lihat angka2 dalam jadual diatas yang dikeluarkan oleh SPR.

a) Dari 11.22 juta pengundi pada PRU13, 65% ialah orang Melayu. Jumlah nya ialah 7.29 juta. Jika 7.29 juta ialah Melayu, maka bukan Melayu ialah 3.93juta.

b) BN mendapat 5.24juta undi. 65% ialah Melayu. Jumlah Melayu yang mengundi BN ialah 3.41juta. maka bukan Melayu yang mengundi UMNO dan BN ialah 1.83juta undi.

c) Maka jika 1.83juta bukan Melayu menyokong UMNO dan BN, berapa jumlah yang menykong PR? Yang menyokong PR ialah 3.93-1.83= 2.1juta bukan Melayu telah menyokong PR.

d) Bagaimana boleh kita katakan PRU13 ini tsunami cina bila yang menyokong PR ialah 2.1juta sahaja? Yang menyokong BN ialah 1.83juta. beza hanya 270-300ribu sahaja?

e) Jumlah Melayu dalam PRU13 ialah 7.29juta. Melayu yang undi UMNO/BN ialah 3.41juta. melayu yang menyokong PR ialah 3.88juta. lebih ramai Melayu tidak menyokong UMNO. Lebih baik kita kata, ini tsunami Melayu.

pengundi
Undi(juta)
Melayu untuk BN
3.41
Melayu untuk PR
3.88
bukanMelayu untuk BN
1.83
bukanMelayu untuk PR
2.10
Jumlah
11.22


Ini semua angka dari SPR!. Hampir 500,000 Melayu tidak menyokong BN. bukan Melayu yang tidak menykong BN ialah 270-300,000 sahaja.

Ertinya, lebih ramai Melayu tidak sokong BN dari bukan Melayu. Yang sebenar nya berlaku ialah tsunami Melayu. Inilah yang paling UMNO takut dan mahu sembunyikan.


Maka benarlah seperti yang dinyatakan oleh seorang menteri UMNO, PR tidak menang jika Melayu tidak sokong PR. Dia dan UMNO tahu bahawa yang memenangkan PR ialah pengundi Melayu iaitu 3.88juta berbanding 3.41juta Melayu untuk BN. -yb sakmongkol


Lagi Berita Di SINI

Dapatkan Lebih Maklumat Di SINI dan SINI

Demo LoNie Al Baqarah [28] : Bagaimana kamu tergamak kufur (mengingkari) Allah padahal kamu dahulunya mati (belum lahir), kemudian Ia menghidupkan kamu; setelah itu Ia mematikan kamu, kemudian Ia menghidupkan kamu pula (pada hari akhirat); akhirnya kamu dikembalikan kepadaNya (untuk diberi balasan bagi segala yang kamu kerjakan)

"Dan janganlah engkau (wahai Muhammad) menyangka Allah lalai akan apa yang dilakukan oleh orang-orang yang zalim; sesungguhnya Ia hanya melambatkan balasan mereka hingga ke suatu hari yang padanya terbeliak kaku pemandangan mereka, (kerana gerun gementar melihat keadaan yang berlaku)." (Ibrahim: Ayat 42)..

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Arkib Berita

Artikel Popular Minggu ini (Top 10)

Paling Popular