Wednesday, June 26, 2013

Major Zaidy terus dizalimi.. Apa TINDAKAN terhadap pengerusi dan Tim Pengerusi SPR??

Inilah bahananya ada Pengerusi dan Timbalan Pengerusi SPR yang CELAKA yang sanggup beraksi macam 'si anjing Umno'. Dah terang-terang silap depa, janji dakwat kekal tapi bagi dakwat standard dakwat sotong.

Harakahdaily melaporkan:
Pegawai Pemerintah Skudron 12 Pengkalan Tentera Udara Malaysia Butterworth Major Zaidi Ahmad yang membuat laporan polis kes dakwat tidak kekal kini berhadapan dengan satu lagi tindakan iaitu melakukan kesalahan yang bertentangan dengan Akta Angkatan Tentera 1972.

(Major Zaidi, isteri dan rakannya selepas membuat laporan polis apabila mendapati dakwat kekal tidak kekal. Kerananya, pelbagai masalah ditujukan kepada beliau)

Jika sabit kesalahan beliau akan kehilangan kelayakan untuk terus menerima elaun penerbangan sebanyak RM4000 sebulan. - Hrkh.

Ingatkan cerita major ni dah habih bila dia 'dihukum' pindah dari kem Butterworth ke Kuala Lumpur, rupa-rupanya dia sebenarnya belum dihukum, bukan takat belum dihukum tapi bicara pun belum.

Inilah bahananya ada Pengerusi dan Timbalan Pengerusi SPR yang CELAKA yang sanggup beraksi macam 'si anjing Umno'. Dah terang-terang silap depa, janji dakwat kekal tapi bagi dakwat standard dakwat sotong.

Yang jadi mangsa rakyat Malaysia yang berintegriti macam major ni yang bukan setakat tak setuju dengan kerja celaka ni tapi bertindah menzahirkan ketidaksetujuan dia tu dengan cuma buat laporan polis yang rupa-rupanya bercanggah dengan Akta Angkatan Tentera 1972.

Juga dilaporkan:
Hari ini, Zaidi telah dimaklumkan oleh pihak atasan bahawa Panglima Tentera Udara telah mengarahkan agar beliau dikenakan pertuduhan melakukan kesalahan bertentangan dengan Akta Angkatan Tentera 1972.

Jika pertuduhan itu dikenakan terhadap beliau dan didapati bersalah mengikut peraturan sedia ada secara automtik beliau akan hilang kelayakan untuk terus menerima elaun penerbangan RM4000 sebulan (walaupun pembicaraan belum bermula).

Minggu lepas beliau ditukarkan kembali ke Pengkalan TUDM Butterworth dari Kuala Lumpur dan diarahkan membuat tugas-tugas selain penerbangan. - Ibid.

Tak pulak disebut seksyen mana akta tu, kalau disebut senang sikit kita rakyat Malaysia nak analisa, relevan ka dak tuduhan tu atau sekadar satu lagi aksi macam 'si anjing Umno' kali ni oleh Panglima Tentera Udara pulak.

Akta Angkatan Tentera 1972 tersebut:

PULAU PINANG: Pegawai Pemerintah Skudron 12 Pengkalan Tentera Udara Malaysia Butterworth Major Zaidi Ahmad yang membuat laporan polis kes dakwat tidak kekal kini berhadapan dengan satu lagi tindakan iaitu melakukan kesalahan yang bertentangan dengan Akta Angkatan Tentera 1972.

Jika sabit kesalahan beliau akan kehilangan kelayakan untuk terus menerima elaun penerbangan sebanyak RM4000 sebulan.

Major Zaidi, isterinya, Puan Shafinah Abdul Hamid serta Juruteknik TUDM Butterworth, Jamal Ibrahim tampil membuat lapuran polis di Ibu Pejabat Polis Daerah Seberang Perai Utara (IPD) Kepala Batas Pada 1 Mei lalu iaitu selepas mengundi awal pada Pilihanraya Umum ke 13.

Lapuran dibuat di hadapan L/Kpl Sharil Aida Sabu pada jam 10.58 pagi berkaitan cap jari pengundi yang mudah hilang bila dibasuh menggunakan sabun atau pencuci pingan mangkuk.

Major Zaidi membuat laporan polis selepas dakwat yang sepatutnya kekal dijari beliau tidak kekal selepas membuang undi awal.

Hari ini, Zaidi telah dimaklumkan oleh pihak atasan bahawa Panglima Tentera Udara telah mengarahkan agar beliau dikenakan pertuduhan melakukan kesalahan
bertentangan dengan Akta Angkatan Tentera 1972.

Jika pertuduhan itu dikenakan terhadap beliau dan didapati bersalah mengikut peraturan sedia ada secara automtik beliau akan hilang kelayakan untuk terus menerima elaun penerbangan RM4000 sebulan (walaupun pembicaraan belum
bermula).

Minggu lepas beliau ditukarkan kembali ke Pengkalan TUDM Butterworth dari Kuala Lumpur dan diarahkan membuat tugas-tugas selain penerbangan. penburukonline

Dapatkan Lebih Maklumat Di SINI dan SINI

Demo LoNie Al Baqarah [28] : Bagaimana kamu tergamak kufur (mengingkari) Allah padahal kamu dahulunya mati (belum lahir), kemudian Ia menghidupkan kamu; setelah itu Ia mematikan kamu, kemudian Ia menghidupkan kamu pula (pada hari akhirat); akhirnya kamu dikembalikan kepadaNya (untuk diberi balasan bagi segala yang kamu kerjakan)

"Dan janganlah engkau (wahai Muhammad) menyangka Allah lalai akan apa yang dilakukan oleh orang-orang yang zalim; sesungguhnya Ia hanya melambatkan balasan mereka hingga ke suatu hari yang padanya terbeliak kaku pemandangan mereka, (kerana gerun gementar melihat keadaan yang berlaku)." (Ibrahim: Ayat 42)..

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Arkib Berita

Artikel Popular Minggu ini (Top 10)

Paling Popular