Wednesday, June 26, 2013

Si mati bawa sendiri C4 dari Monggolia? Kahkahkah...


Bukit Aman tak simpan letupan C4, kata peguam.... jadi dari manakah sumber C4 tersebut..???

Peguam kepada cif inspektor Azilah Hadri berkata, jenis letupan yang digunakan dalam pembunuhan Altantuya Shaariibuu tidak berada dalam simpanan Bukit Aman.

Peguam Hazman Ahmad berkata, berdasarkan rekod Bukit Aman, anak guamnya hanya dibekalkan pistol Glock dan magazin peluru.

"Justeru, terdapat persoalan tentang bagaimana jenis letupan ini didakwa digunakan," katanya.

Hazman juga berkata, Azilah tidak mempunyai atau mempunyai kawalan terhadap letupan C4 kerana ia tidak pernah dikeluarkan oleh Bukit Aman.

Altantuya didakwa dibunuh dan kemudian diletupkan pada malam antara 19 Oktober hingga 20 Oktober 2006. - shalehudin

Bicara rayuan kes Altantuya semakin mendebarkan
Harakah,
26 Jun 2013
PUTRAJAYA: Perbicaraan rayuan kes pembunuhan model Mongolia, Altantuya Shaariibuu yang memasuki hari kedua pada 25 Jun lalu di Mahkamah Rayuan di sini semakin mendebarkan dengan pendedahan terbaharu.

Peguam pembela kepada kedua-dua tertuduh membangkitkan pelbagai isu untuk dijelaskan termasuk isu kegagalan pihak pendakwa memanggil saksi penting dalam kes ini iaitu pegawai keselamatan Timbalan Perdana Menteri ketika itu, DSP Musa Safri.

Fakta bahawa bahan letupan C4 yang tidak ada dalam milikan polis juga perlu diperjelaskan dari mana datangnya bahan letupan itu ketika digunakan untuk meletup badan mangsa Altantuya Shariibuu.

Dapatkan Lebih Maklumat Di SINI dan SINI

Demo LoNie Al Baqarah [28] : Bagaimana kamu tergamak kufur (mengingkari) Allah padahal kamu dahulunya mati (belum lahir), kemudian Ia menghidupkan kamu; setelah itu Ia mematikan kamu, kemudian Ia menghidupkan kamu pula (pada hari akhirat); akhirnya kamu dikembalikan kepadaNya (untuk diberi balasan bagi segala yang kamu kerjakan)

"Dan janganlah engkau (wahai Muhammad) menyangka Allah lalai akan apa yang dilakukan oleh orang-orang yang zalim; sesungguhnya Ia hanya melambatkan balasan mereka hingga ke suatu hari yang padanya terbeliak kaku pemandangan mereka, (kerana gerun gementar melihat keadaan yang berlaku)." (Ibrahim: Ayat 42)..

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Arkib Berita

Artikel Popular Minggu ini (Top 10)

Paling Popular