Tuesday, July 16, 2013

BERSIH 4.0, tak kira dengan atau tanpa Ambiga

BERSIH 4.0 mungkin dianjurkan bagi memastikan daftar pemilih dibersihkan, tidak kira sama ada pengerusi bersamanya Datuk S Ambiga mengetuai kumpulan pendesak itu atau pun tidak, kata kumpulan pendesak reformasi sistem pilihan raya itu.
Ambiga memberitahu pemberita di Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur bahawa perkara itu penting supaya rakyat Malaysia tidak lagi berhadapan daftar meragukan untuk dua pilihan raya akan datang.

Katanya, perkara itu mesti dilakukan sebelum persempadanan semula kawasan pilihan raya dibuat dan BERSIH akan menjelajah ke seluruh negara bagi menjelaskan tuntutan mereka itu.

"Saya tahu, timbalan pengerusi Suruhanjaya Pilihan Raya hari ini berkata, pembersihan daftar pemilih sudah bermula, selari dengan proses persempadanan semula.

"Bagaimanapun, perkara ini tidak cukup kerana perbersihan dibuat apabila seseorang menunjukkan kesalahannnya.

"Kami mahu pembersihan mendalam daftar pemilih yang juga melibnatkan penyertaan masyarakat sivil dan kumpulan antarabangsa seperti Persatuan Bangsa-Bangsa Bersatu (PBB)," katanya. mk

Lagi Berita Di SINI

Dapatkan Lebih Maklumat Di SINI dan SINI

Demo LoNie Al Baqarah [28] : Bagaimana kamu tergamak kufur (mengingkari) Allah padahal kamu dahulunya mati (belum lahir), kemudian Ia menghidupkan kamu; setelah itu Ia mematikan kamu, kemudian Ia menghidupkan kamu pula (pada hari akhirat); akhirnya kamu dikembalikan kepadaNya (untuk diberi balasan bagi segala yang kamu kerjakan)

"Dan janganlah engkau (wahai Muhammad) menyangka Allah lalai akan apa yang dilakukan oleh orang-orang yang zalim; sesungguhnya Ia hanya melambatkan balasan mereka hingga ke suatu hari yang padanya terbeliak kaku pemandangan mereka, (kerana gerun gementar melihat keadaan yang berlaku)." (Ibrahim: Ayat 42)..

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Arkib Berita

Artikel Popular Minggu ini (Top 10)

Paling Popular