Sunday, July 28, 2013

LKS: 'Dr M cuba laga Melayu dengan Cina menjelang pemilihan Umno'

Penasihat DAP, Lim Kit Siang menuduh bekas Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad cuba melaga-lagakan antara orang Melayu dengan kaum Cina menjelang pemilihan Umno.

Beliau mendakwa Mahathir mereka-reka mitos yang merbahaya dan palsu mengenai 'dilema orang Cina' mahu merebut kua sa politik orang Melayu di Malaysia dan cuba menonjol agenda untuk pemilihan Umno yang akan datang.

Mahathir, dalam satu kolumn di akhbar New Straits Times hari ini, berkata orang Cina rakyat Malaysia berada dalam dilema, iaitu sama ada mahu merebut kuasa politik atau berkongsi dengan orang Melayu di negara ini.

Dalam satu kenyataannya, Lim berkata, negarawan itu memang tahu tahu sangat bahawa realiti politik dan demografi di negara ini bermakna bahawa kuasa politik Melayu tidak akan berada dalam bahaya. Mk


Lagi Berita Di SINI

Dapatkan Lebih Maklumat Di SINI dan SINI

Demo LoNie Al Baqarah [28] : Bagaimana kamu tergamak kufur (mengingkari) Allah padahal kamu dahulunya mati (belum lahir), kemudian Ia menghidupkan kamu; setelah itu Ia mematikan kamu, kemudian Ia menghidupkan kamu pula (pada hari akhirat); akhirnya kamu dikembalikan kepadaNya (untuk diberi balasan bagi segala yang kamu kerjakan)

"Dan janganlah engkau (wahai Muhammad) menyangka Allah lalai akan apa yang dilakukan oleh orang-orang yang zalim; sesungguhnya Ia hanya melambatkan balasan mereka hingga ke suatu hari yang padanya terbeliak kaku pemandangan mereka, (kerana gerun gementar melihat keadaan yang berlaku)." (Ibrahim: Ayat 42)..

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Arkib Berita

Artikel Popular Minggu ini (Top 10)

Paling Popular