Friday, July 5, 2013

Panas!! Najib kena belasah dengan Rakyat sendiri gara2 ucapan beliau berkenaan konflik di Mesir

Najib Tun RazakUlasan PM Malaysia berkenaan konflik di Mesir mendapat kritikan rakyat
Di saat sebilangan rakyat Malaysia bersedih dengan penggulingan Presiden Mesir Mohamed Mursi, PM Malaysia sebaliknya melihat konflik yang berlaku sebagai satu iktibar supaya rakyat sedar perubahan yang dituntut tidak semestinya menjamin kemakmuran dan kesejahteraan.

Dengan tiba-tiba PM juga mengaitkan perubahan kepimpinan jika tidak diurus dengan baik boleh menyebabkan penderitaan kepada rakyat dengan kenaikan harga barang, peningkatan pengangguran dan lumpuhnya industri pelancongan. Ehhh.... inikah yang berlaku di Mesir bila Dr. Mursi mengambil alih kepimpinan dari Hosni Mubarak?

Ulasan PM ni macam nak sindir rakyat sendiri je.... hehehhe....
Agaknya macam tu lah yang bakal berlaku kepada Malaysia jika pembangkang menang! Boleh muflis dan huru-hara negara...!!! Awas ye... jangan berani-berani nak jatuhkan pemerintah Malaysia yang sedia ada huhuhu...

Bacalah kritikan :
Lagi Kritikan Di SINI

Di bawah pula adalah ucapan beliau:

PM mahu rakyat ambil iktibar konflik Mesir
LONDON - ENGLAND - Rakyat Malaysia perlu mengambil iktibar daripada konflik di Mesir apabila perubahan yang ingin dituntut tidak semestinya menjamin kemakmuran dan kesejahteraan rakyat, kata Datuk Seri Najib Razak.

Perdana menteri berkata perubahan yang tidak diurus dengan baik boleh membawa kepada penderitaan rakyat seperti kenaikan harga barangan, peningkatan pengangguran dan industri pelancongan menjadi lumpuh.

"Akhirnya, ia membawa kepada rakyat sendiri yang menuntut kepada perubahan sekali lagi yang mana perubahan itu tidak memenuhi kehendak dan apa yang diharapkan oleh kita," katanya kepada wartawan Malaysia di akhir lawatan kerja empat harinya ke London pada Khamis.

Najib berkata demikian bagi mengulas mengenai konflik terbaru di Mesir yang menyaksikan penggulingan Presiden Mohamed Morsi, pemimpin yang dipilih secara demokrasi oleh rakyat Mesir pada 30 Jun 2012 bagi menggantikan Hosni Mubarak.

Perdana menteri berkata apa yang penting bagi Mesir adalah untuk mencari penyelesaian secara aman selain memastikan proses pilihan raya diadakan di masa terdekat, dengan dijalankan secara adil dan inklusif.

Namun begitu, beliau menegaskan peristiwa yang berlaku itu adalah soal dalaman Mesir, "walaupun kita tidak sokong tindakan ketenteraan, tetapi ia sudah terjadi."

"Diharap kerajaan baharu dapat diwujudkan, yang mencerminkan hasrat dan aspirasi rakyat Mesir, yang dapat menjaminkan kestabilan jangka panjang negara itu," katanya.

Mengenai tindakan rakyat di beberapa negara termasuk Malaysia yang enggan menerima keputusan pilihan raya umum yang dilaksanakan secara demokrasi dan pemimpin dipilih secara sah melalui proses demokrasi, Najib berkata apa yang penting ketidakpuasan hati perlu disuarakan mengikut lunas undang-undang dan Perlembagaan Negara.

"Inilah yang akan menjamin apa juga yang kita lakukan itu berdasarkan kepada undang-undang dan perlembagaan negara kita," katanya.

Najib kemudian berlepas pulang ke tanah air setelah berada di London sejak Isnin, dan sebelum itu menghadiri Dialog Perkongsian Pintar Global di Dar es Salam, Tanzania. - Bernama


Dapatkan Lebih Maklumat Di SINI dan SINI

Demo LoNie Al Baqarah [28] : Bagaimana kamu tergamak kufur (mengingkari) Allah padahal kamu dahulunya mati (belum lahir), kemudian Ia menghidupkan kamu; setelah itu Ia mematikan kamu, kemudian Ia menghidupkan kamu pula (pada hari akhirat); akhirnya kamu dikembalikan kepadaNya (untuk diberi balasan bagi segala yang kamu kerjakan)

"Dan janganlah engkau (wahai Muhammad) menyangka Allah lalai akan apa yang dilakukan oleh orang-orang yang zalim; sesungguhnya Ia hanya melambatkan balasan mereka hingga ke suatu hari yang padanya terbeliak kaku pemandangan mereka, (kerana gerun gementar melihat keadaan yang berlaku)." (Ibrahim: Ayat 42)..

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Arkib Berita

Artikel Popular Minggu ini (Top 10)

Paling Popular