Tuesday, July 2, 2013

Anwar Ibrahim sahkan Pas tandingi kerusi Dun Kuala Besut

KUALA LUMPUR - Kemelut dalam menentukan calon yang akan mewakili Pakatan Rakyat untuk bertanding dalam Pilihan Raya Kecil (PRK) di kerusi Dun Kuala Besut hampir selesai.

Perkara itu disahkan oleh Ketua Umum PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim bahawa kerusi itu akan ditandingi Pas.

"Kita serah kepada Presiden Pas, Datuk Seri Hadi Awang untuk buat keputusan dan kita akan bagi sokongan.

"Saya bercakap tadi dengan Hadi sendiri, kita akan beri sokong penuh," katanya kepada Sinar Harian Online di pekarangan Bangunan Parlimen, di sini, hari ini.

Beliau berkata demikian mengulas kenyataan Pengerusi PKR Terengganu, Azan Ismail hari ini yang mengumumkan memberi laluan kepada calon Pas untuk bertanding di Dun Kuala Besut yang dikosongkan penyandangnya, Datuk A. Rahman Mokhtar yang meninggal dunia pada Rabu lalu.

Bagaimanapun katanya, butiran mengenai calon yang Pas itu akan dimaklumkan Presiden Pas, Datuk Seri Abdul Hadi Awang dalam masa terdekat.

"Ya calon Pas, saya ingat ketua PKR Negeri sudah jelaskan, dan PKR negeri pun sudah bersetuju," katanya. - SinarHarianOnline

Dapatkan Lebih Maklumat Di SINI dan SINI

Demo LoNie Al Baqarah [28] : Bagaimana kamu tergamak kufur (mengingkari) Allah padahal kamu dahulunya mati (belum lahir), kemudian Ia menghidupkan kamu; setelah itu Ia mematikan kamu, kemudian Ia menghidupkan kamu pula (pada hari akhirat); akhirnya kamu dikembalikan kepadaNya (untuk diberi balasan bagi segala yang kamu kerjakan)

"Dan janganlah engkau (wahai Muhammad) menyangka Allah lalai akan apa yang dilakukan oleh orang-orang yang zalim; sesungguhnya Ia hanya melambatkan balasan mereka hingga ke suatu hari yang padanya terbeliak kaku pemandangan mereka, (kerana gerun gementar melihat keadaan yang berlaku)." (Ibrahim: Ayat 42)..

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Arkib Berita

Artikel Popular Minggu ini (Top 10)

Paling Popular