Tuesday, June 11, 2013

KERETA MURAH, SEMUA RAKYAT MAMPU BELI MERCEDES????


Riuh satu Malaya kononnya rakyat bergumbira dengan pengumuman harga kereta diturunkan. Betulkan penurunan itu sangat hebat dan dapat membantu rakyat marhaen memiliki kereta. Sedangkan kita tahu penurunan itu hanyalah di sekitar beberapa peratus sahaja ...tidak sampai pun 12 %.

PR pada kempen PRU 13 menjanjikan penurusan harga kereta yang jauh lebih besar ...........cuba tuan-puan fikirkan .....agaknya jika PR tidak meletakkan penurunan harga kereta ini dalam manifesto PR adakah kerajaan yang sekarang akan turunkan harga kereta...jika PR tak kuat adakah kerajaan BN akan beri itu dan ini ............. - Mutaligat

Berita Selanjutnya Baca SINI

Dapatkan Lebih Maklumat Di SINI dan SINI

Demo LoNie Al Baqarah [28] : Bagaimana kamu tergamak kufur (mengingkari) Allah padahal kamu dahulunya mati (belum lahir), kemudian Ia menghidupkan kamu; setelah itu Ia mematikan kamu, kemudian Ia menghidupkan kamu pula (pada hari akhirat); akhirnya kamu dikembalikan kepadaNya (untuk diberi balasan bagi segala yang kamu kerjakan)

"Dan janganlah engkau (wahai Muhammad) menyangka Allah lalai akan apa yang dilakukan oleh orang-orang yang zalim; sesungguhnya Ia hanya melambatkan balasan mereka hingga ke suatu hari yang padanya terbeliak kaku pemandangan mereka, (kerana gerun gementar melihat keadaan yang berlaku)." (Ibrahim: Ayat 42)..

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Arkib Berita

Artikel Popular Minggu ini (Top 10)

Paling Popular