Monday, June 10, 2013

GEMPAQ!! LUBANG JALAN RAYA UNTUK DIJUAL

OLEH kerana tidak mempunyai kewangan untuk membaik pulih jalan-raya yang berlubang sana sini, Pihak Berkuasa Tempatan Niederzimmern, Jerman mendapat idea kreatif untuk mencari dana, Iaitu mereka akan menjual lubang-lubang tersebut pada umum!

Sebagai pemilik lubang tersebut, anda akan diberikan kuasa untuk menulis iklan, nama, perkataan atau apa saja yang anda mahukan diatasnya apabila telah dibaikpulih kelak.

Lubang-lubang dijalan raya dijual pada harga $68 (Rm217) setiap satu. Duit ini la yang akan digunakan mereka untuk membaiki lubang tersebut.

Yang hebatnya, kesemua 218 lubang di kawasan itu laris dijual dalam hanya pada 1 jam pertama ia ditawarkan! - SabahKini

Dapatkan Lebih Maklumat Di SINI dan SINI

Demo LoNie Al Baqarah [28] : Bagaimana kamu tergamak kufur (mengingkari) Allah padahal kamu dahulunya mati (belum lahir), kemudian Ia menghidupkan kamu; setelah itu Ia mematikan kamu, kemudian Ia menghidupkan kamu pula (pada hari akhirat); akhirnya kamu dikembalikan kepadaNya (untuk diberi balasan bagi segala yang kamu kerjakan)

"Dan janganlah engkau (wahai Muhammad) menyangka Allah lalai akan apa yang dilakukan oleh orang-orang yang zalim; sesungguhnya Ia hanya melambatkan balasan mereka hingga ke suatu hari yang padanya terbeliak kaku pemandangan mereka, (kerana gerun gementar melihat keadaan yang berlaku)." (Ibrahim: Ayat 42)..

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Arkib Berita

Artikel Popular Minggu ini (Top 10)

Paling Popular