Wednesday, June 19, 2013

Habis Najib!! 'Rosmah Mansor paling berkuasa di M'sia'


Baru tau ke suami Najib paling power?
Sebenarnya, ini bukanlah berita... Berita ialah jika isteri Rosmah, Najib Tun Razak menjadi lelaki paling berkuasa di Malaysia. Itu baru ada nilai berita.


Sedangkan gelaran 'First Lady' pun mudah-mudah boleh dirampas daripada DYMM Raja Permaisuri Agong, hah, tak pawa lagi tara tuh? Pada tahun lepas lagi suami Najib ni dah dinobatkan sebagai Keajaiban Dunia Ke-24...

Raja Shopping Asia dan Juara Menabung Sejak Kecil Semalaysia ini mudah-mudah telah menewaskan Imelda Marcos, suami bekas presiden Filipina...

Layan... The Star saja nak buat lawak...


Isteri perdana menteri Rosmah Mansor menggungguli senarai "10 Wanita Paling Berkuasa di Malaysia" yang dimuatkan di the Star hari ini.

Dalam senarai yang tidak dinyatakan dikeluarkan oleh pihak mana itu, Gabenor Bank Negara Tan Sri Zeti Akhbar Aziz mengikuti rapat di tempat kedua.
Tiga pemimpin Pakatan Rakyat turut termasuk dalam senarai itu, iaitu Naib Presiden PKR Nurul Izzah Anwar (kedudukan kelima), anggota Parlimen Subang Jaya Hannah Yeoh (keenam) dan anggota Parlimen Seputeh Teresa Kok (ketujuh).

Muncul di halaman 5 akhbar milik MCA itu, senarai itu yang disiarkan penuh satu muka, tidak menyatakan dengan jelas sama ada ia berbentuk advertorial atau sebahagian daripada kandungan redaksi.

Menurut keterangannya, senarai itu dipilih daripada 1,000 calon merangkumi tujuh kategori iaitu kekayaan, perniagaan, gaya hidup, NGO dan kesukarelaan, politik serta teknologi.

"Untuk menentukan kedudukan antara setiap kategori, dan kedudukan keseluruhan dalam senarai 10 teratas, kami menggunakan tiga kayu ukur: wang, kemunculan di media dan impaknya," menurut keterangannya. -mkini

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Arkib Berita

Artikel Popular Minggu ini (Top 10)

Paling Popular