Friday, May 24, 2013

Percayakah anda, MELAYU yg mengundi UMNO lebih kaya dari Cina!!

Cina Kaya, Melayu Laagi Kaya
Ada orang Cina tanya aku, antara Cina dengan Melayu, siapa lagi kaya?
Aku jawab, mestilah Cina!
Sebab Cina rajin dan komited dalam sesuatu usaha dan akan pastikan dia berjaya.

Cina tu jawab, tak! Melayu lagi kaya...

Sebab Melayu tolak pendidikan percuma, Melayu tolak penghapusan tol ,Melayu tolak minyak murah, Melayu suka harga barang naik, Melayu sayangkan kereta lama dan Melayu sayang dan cintakan GST.
Yang paling kaya ialah Melayu Umno, sebab mereka bermati-matian mempertahankan BN supaya semua janji PR tidak menjadi kenyataan. Kalau PR menang pun Melayu Umno ini tak perlu ambil itu semua, sebab mereka memang kaya raya, millionaire malah ramai yang jadi billionaire terutama di kawasan pedalaman.

Sumber : mutaligat

Dapatkan Lebih Maklumat Di SINI dan SINI

Demo LoNie Al Baqarah [28] : Bagaimana kamu tergamak kufur (mengingkari) Allah padahal kamu dahulunya mati (belum lahir), kemudian Ia menghidupkan kamu; setelah itu Ia mematikan kamu, kemudian Ia menghidupkan kamu pula (pada hari akhirat); akhirnya kamu dikembalikan kepadaNya (untuk diberi balasan bagi segala yang kamu kerjakan)

"Dan janganlah engkau (wahai Muhammad) menyangka Allah lalai akan apa yang dilakukan oleh orang-orang yang zalim; sesungguhnya Ia hanya melambatkan balasan mereka hingga ke suatu hari yang padanya terbeliak kaku pemandangan mereka, (kerana gerun gementar melihat keadaan yang berlaku)." (Ibrahim: Ayat 42)..

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Arkib Berita

Artikel Popular Minggu ini (Top 10)

Paling Popular