Friday, May 24, 2013

APAKAH OPERASI LALANG 1987 BERULANG?


Pesta tangkap menangkap berlaku sehari dua ini. Bermula dengan Adam Adli, di ikuti Tian Chua, Haris Ibrahim dan Tamrin Ghafar disumbat sama ke lokap bagi menunggu tindakan seterusnya. 

Mereka difahamkan ditahan sehingga jam 11 pagi hari ni bagi mendapatkan lanjutan tempoh reman. Hebat Malaysiaku ....... hebat Menteri Dalam Negeriku ........Mabuk kuasa atau tamak kuasa atau gila kuasa.

Operasi lalang pada 1987 menyaksikan puluhan pimpinan pembangkang ditangkap atas alasan politik. Pada masa itu yang bergaduh dan buat onar ialah Pemuda Umno dan MCA.

Akhirnya yang kena tangkap pemimpin PAS, Dap dan pemimpin Umno team B. 

Dapatkan Lebih Maklumat Di SINI dan SINI

Demo LoNie Al Baqarah [28] : Bagaimana kamu tergamak kufur (mengingkari) Allah padahal kamu dahulunya mati (belum lahir), kemudian Ia menghidupkan kamu; setelah itu Ia mematikan kamu, kemudian Ia menghidupkan kamu pula (pada hari akhirat); akhirnya kamu dikembalikan kepadaNya (untuk diberi balasan bagi segala yang kamu kerjakan)

"Dan janganlah engkau (wahai Muhammad) menyangka Allah lalai akan apa yang dilakukan oleh orang-orang yang zalim; sesungguhnya Ia hanya melambatkan balasan mereka hingga ke suatu hari yang padanya terbeliak kaku pemandangan mereka, (kerana gerun gementar melihat keadaan yang berlaku)." (Ibrahim: Ayat 42)..

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Arkib Berita

Artikel Popular Minggu ini (Top 10)

Paling Popular