Sunday, July 7, 2013

PRK Kuala Besut : Guru jadi sasaran politik UMNO / BN

Golongan Guru Disaran Sokong BN Pada Pilihan Raya Kecil Kuala Besut
Golongan guru disaran supaya memberi sokongan kepada Barisan Nasional (BN) pada pilihan raya kecil kawasan Dewan Undangan Negeri Kuala Besut.


Menteri Pendidikan II Datuk Seri Idris Jusoh berkata ini bagi melahirkan rasa terima kasih kepada kerajaan yang banyak memperjuangkan kebajikan mereka.

"Tidak ada sebab guru membiarkan kerajaan bersendirian dan kini sampai masanya mereka membantu kerajaan untuk memastikan BN mengekalkan kerusi di Kuala Besut sebagai ucapan terima kasih mereka kepada kerajaan," katanya kepada pemberita semasa beramah mesra dengan penduduk Kampung Kemunting dekat Kuala Besut hari ini.

Sementara itu beliau yang juga Timbalan Pengarah Pilihan Raya Kecil Kuala Besut berkata BN telah menetapkan slogan 'Kuala Besut Bertambah Biru' dengan menyasarkan peningkatan majoriti dari 2,434 undi kepada lebih 4,000 undi.

Tumpuan akan diberikan untuk mendampingi rakyat dari rumah ke rumah, katanya.

Idris mengingatkan pengundi di Kuala Besut agar menyedari bahawa pembangkang tidak mampu membawa kemakmuran kepada mereka. - BERNAMA

PRK Kuala Besut; NUTP Jawab Idris "Jangan Ugut Guru Mengundi Untuk Anda"
http://buletinonline.net/images/stories/aberita23/Pengerusi-NUTP-Hasim-Adnan.pngPresiden Kesatuan Kebangsaan Profesion Perguruan (NUTP) Hashim Adnan mengingatkan parti-parti politik, guru tidak harus "diancam atau diugut" untuk mengundi mana-mana pihak.

Beliau berkata demikian dalam mengulas seruan Menteri Pelajaran Kedua, Datuk Seri Idris Jusoh yang menyeru supaya guru-guru mengundi Barisan Nasional di akan datang pilihan raya kecil DUN Kuala Besut, sebagai "pulangan" kepada parti pemerintah.

"Guru boleh mengundi sesiapa sahaja yang mereka mahu. Saya tidak akan meminta atau memaksa guru-guru untuk mengundi Barisan Nasional," kata Hashim kepada The Malaysian Insider hari ini.

Beliau menambah, jika mereka berpuas hati dengan apa yang mereka telah terima dan jika mereka mahu mereka (BN) untuk berkhidmat kerana mereka merasakan mereka telah melakukan kerja yang baik, maka mereka boleh mengundi BN.

"Ia terpulang kepada mereka. Mereka tidak perlu diancam atau diugut,"tegasnya dan berkata kerajaan tidak perlu mengambil kesempatan keatas para guru.

"Apabila anda berada di dalam kuasa untuk masa yang sangat lama, ia adalah perkara biasa untuk membuat seruan sebegitu ... ia adalah perkara yang sama kepada sesiapa sahaja dalam kedudukan itu akan lakukan," katanya memberi amaran tetapi kedua-dua pihak agar tidak membuli guru-guru mengundi untuk mereka .

Semalam, Idris menyeru golongan guru supaya memberi sokongan kepada Barisan Nasional (BN) pada pilihan raya kecil kawasan Dewan Undangan Negeri Kuala Besut
bagi melahirkan rasa terima kasih kepada kerajaan.

"Tidak ada sebab guru membiarkan kerajaan bersendirian dan kini sampai masanya mereka membantu kerajaan untuk memastikan BN mengekalkan kerusi di Kuala Besut sebagai ucapan terima kasih mereka kepada kerajaan," kata Idris kepada pemberita semasa beramah mesra dengan penduduk Kampung Kemunting dekat Kuala Besut

Dapatkan Lebih Maklumat Di SINI dan SINI

Demo LoNie Al Baqarah [28] : Bagaimana kamu tergamak kufur (mengingkari) Allah padahal kamu dahulunya mati (belum lahir), kemudian Ia menghidupkan kamu; setelah itu Ia mematikan kamu, kemudian Ia menghidupkan kamu pula (pada hari akhirat); akhirnya kamu dikembalikan kepadaNya (untuk diberi balasan bagi segala yang kamu kerjakan)

"Dan janganlah engkau (wahai Muhammad) menyangka Allah lalai akan apa yang dilakukan oleh orang-orang yang zalim; sesungguhnya Ia hanya melambatkan balasan mereka hingga ke suatu hari yang padanya terbeliak kaku pemandangan mereka, (kerana gerun gementar melihat keadaan yang berlaku)." (Ibrahim: Ayat 42)..

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Arkib Berita

Artikel Popular Minggu ini (Top 10)

Paling Popular