Monday, July 8, 2013

Gejala Tarian Bogel : Puncanya adalah Umno itu sendiri, Umno kehilangan ‘telur’ bila berhadapan dengan pemimpin MCA.

Di Sebalik Tarian Bogel
Bagi saya cerita tarian bogel ataupun tarian separuh bogel tidaklah pelik kerana di negara kita, Malaysia kerajaan yang memerintah melalui mandat rakyat telah sekian lama memberikan keizinan. Saya berpengalaman pada tahun 1991 hingga 1993 berkerja di 2buah ‘Night Club’ di sekitar Johor Bahru dan saya masih ingat pada malam-malam tertentu, setiap malam Sabtu atau malam Ahad akan diadakan tarian yang dinamakan “Tiger Show”, model atau artis wanita dari dalam negara dan luar negara dijemput untuk buat persembahan.


Di sana kita boleh lihat bagaimana budaya lucah dipaparkan kepada orang ramai tidak kira peringkat usia dan saya pasti itu bukan perkara baru. Dalam hal ini, MCA mengetuai dalam projek mendapat untung dalam merosakan rakyat Malaysia tidak mengira kaum, puncanya adalah Umno itu sendiri, bagaimana Umno boleh suka dan merestui apa yang dilakukan MCA tanpa tegas membantah, Umno kehilangan ‘telur’ bila berhadapan dengan pemimpin MCA. 

Kita semua sedia maklum bahawa pemilik kelab-kelab malam seluruh negara hampir kesemuanya dimiliki oleh kaum cina, kelab-kelab dangdut pula dimiliki oleh orang melayu dan ditambah pula berpuluh-puluh ribu pusat karaoke. Di sebalik pusat-pusat hiburan yang saya maksudkan yang pasti telah mendapat kebenaran oleh pihak berkuasa sejak merdeka, siapa pihak berkuasa itu kalau bukan kerajaan yang memerintah yang diketuai oleh Umno. 

Berita serbuan demi serbuan ke pusat-pusat hiburan yang dipaparkan untuk umum hanyalah auta belaka, serbuan itu bukanlah untuk membasmi gejala sosial secara menyeluruh bahkan sekadar hendak beritahu pihak penganjur “kalau lu mau berhibur lu mesti ada lesen” , saya berani berkata demikian bukan apa, kalau benar kerajaan ikhlas dan jujur mahukan Malaysia bebas daripada gejala yang tidak bermoral dan tidak sihat itu maka kerajaan Umno/BN sepatutnya menutup terus pusat hiburan yang dimaksudkan, pada saya tiada jalan lain lagi. 

Saya kira dan penuh yakin bahawa ramai pimpinan MCAlah yang terlibat secara langsung dalam menjayakan pusat-pusat hiburan itu dengan sokongan pemimpin-pemimpin melayu Umno. Rakyat 47% yang telah memberi mandat kepada Barisan Nasional dalam PRU13 yang lepas 100% bertanggungjawab dalam segala bentuk celaka yang dibuat oleh kerajaan yang memerintah. 

Pihak berkuasa Polis, Anti dadah atau Jakim hanyalah menjalankan tugas dan usaha PAS dalam membantah program menjahanamkan otak rakyat serta program menjauhkan rakyat dengan Allah swt akan berterusan sehingga hari kiamat. PAS tidak akan tunduk dan duduk diam.

Catatan;


Dapatkan Lebih Maklumat Di SINI dan SINI

Demo LoNie Al Baqarah [28] : Bagaimana kamu tergamak kufur (mengingkari) Allah padahal kamu dahulunya mati (belum lahir), kemudian Ia menghidupkan kamu; setelah itu Ia mematikan kamu, kemudian Ia menghidupkan kamu pula (pada hari akhirat); akhirnya kamu dikembalikan kepadaNya (untuk diberi balasan bagi segala yang kamu kerjakan)

"Dan janganlah engkau (wahai Muhammad) menyangka Allah lalai akan apa yang dilakukan oleh orang-orang yang zalim; sesungguhnya Ia hanya melambatkan balasan mereka hingga ke suatu hari yang padanya terbeliak kaku pemandangan mereka, (kerana gerun gementar melihat keadaan yang berlaku)." (Ibrahim: Ayat 42)..

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Arkib Berita

Artikel Popular Minggu ini (Top 10)

Paling Popular