Tuesday, July 9, 2013

GempaQ!! PRK Kuala Besut : Nama Ustaz Azhar Idrus Naik Lagi

Ada seorang pensyarah sains politik telefon saya, beria-ia minta sampaikan kepada pemimpin PAS peri pentingnya pemilihan calon PRK Kuala Besut, yang dikira berupaya menarik sokongan pengundi atas pagar, malah pengundi BN sendiri sebelum ini.

Katanya, Kuala Besut boleh mengocakkan semula "ketenangan" politik Malaysia selepas lebih dua bulan PRU13. Kalau PAS menang, bukan saja Besut berkocak, tetapi juga Terengganu dan Malaysia secara keseluruhannya.

"PAS perlukan sokongan baru lebih kurang 1,300 undi dan ia tidak mustahil jika kena calon yang dipilih.

Maaf, saya rasa tokoh-tokoh dalam PAS tak mampu menarik sokongan orang luar itu, kena cari calon yang benar-benar dapat menyebabkan orang atas pagar atau penyokong Umno sendiri, terfikir atau terdorong untuk mengundi PAS," katanya panjang lebar.

Beliau terus menamakan Ustaz Azhar Idrus sebagai calon yang dianggapnya paling sesuai. "PAS harus bersikap pragmatik dan realistik dalam pemilihan calon," ujarnya lagi, sambil menekankan hakikat bahawa Kuala Besut adalah kubu Umno.

Saya cuma terlintas: "Bersediakah Ustaz Azhar?" ~ahmad lutfi othman

Dapatkan Lebih Maklumat Di SINI dan SINI

Demo LoNie Al Baqarah [28] : Bagaimana kamu tergamak kufur (mengingkari) Allah padahal kamu dahulunya mati (belum lahir), kemudian Ia menghidupkan kamu; setelah itu Ia mematikan kamu, kemudian Ia menghidupkan kamu pula (pada hari akhirat); akhirnya kamu dikembalikan kepadaNya (untuk diberi balasan bagi segala yang kamu kerjakan)

"Dan janganlah engkau (wahai Muhammad) menyangka Allah lalai akan apa yang dilakukan oleh orang-orang yang zalim; sesungguhnya Ia hanya melambatkan balasan mereka hingga ke suatu hari yang padanya terbeliak kaku pemandangan mereka, (kerana gerun gementar melihat keadaan yang berlaku)." (Ibrahim: Ayat 42)..

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Arkib Berita

Artikel Popular Minggu ini (Top 10)

Paling Popular