Monday, July 8, 2013

Gempar!! Pengadil Bola Sepak Dipancung Oleh Penonton di Tengah Padang....

Pengadil dipancung selepas menikam Pemain
Pengadil bolasepak telah dipenggal kepala oleh penonton yang naik angin apabila pengadil bertindak menikam pemain sehingga mati.
Protes ganas melanda Brazil bulan ini atas perbelanjaan yang besar untuk tahun depan Piala Dunia [AFP]

Pengadil bola sepak di Brazil telah dipancung oleh perusuh selepas dia menikam pemain sehingga mati ke atas keengganan untuk meninggalkan padang.

Polis di utara Brazil berkata, seorang lelaki telah ditangkap selepas insiden semasa perlawanan liga tempatan di bandar Pio XII.

Pengadil Octavio da Silva, 20, menikam Pemain Josenir dos Santos, 30, pada 30 Jun selepas dos Santos dalam konfrontasi fizikal dan enggan meninggalkan, kata polis. Pemain amatur itu meninggal dunia ketika dibawa ke hospital.

Peminat marah kemudian menyerbu padang dan merejam pengadil sebelum memutuskan kepalanya dan meletakkan ia di atas tengah-tengah padang.

Hampir 50,000 orang telah dibunuh di Brazil pada tahun 2010 dan negara ini adalah di bawah tekanan untuk menunjukkan ia adalah tempat yang selamat untuk melawat menjelang Piala Dunia tahun depan dan Sukan Olimpik 2016

Brazil telah menghadapi dan bulan ini protes jalanaan terbesar dalam tempoh 20 tahun, as, untuk membantah $ 14,000,000,000 dibelanjakan untuk persiapan Piala Dunia dan perkhidmatan awam yang yang teruk kurang dipeduli oleh kerajaan. pkrl

Dapatkan Lebih Maklumat Di SINI dan SINI

Demo LoNie Al Baqarah [28] : Bagaimana kamu tergamak kufur (mengingkari) Allah padahal kamu dahulunya mati (belum lahir), kemudian Ia menghidupkan kamu; setelah itu Ia mematikan kamu, kemudian Ia menghidupkan kamu pula (pada hari akhirat); akhirnya kamu dikembalikan kepadaNya (untuk diberi balasan bagi segala yang kamu kerjakan)

"Dan janganlah engkau (wahai Muhammad) menyangka Allah lalai akan apa yang dilakukan oleh orang-orang yang zalim; sesungguhnya Ia hanya melambatkan balasan mereka hingga ke suatu hari yang padanya terbeliak kaku pemandangan mereka, (kerana gerun gementar melihat keadaan yang berlaku)." (Ibrahim: Ayat 42)..

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Arkib Berita

Artikel Popular Minggu ini (Top 10)

Paling Popular