Monday, November 26, 2012

PRU13 Bulan Depan!!! Apa Kah Najib Hilang Akal???

Menjelang PRU 13 SESEORANG PEMIMPIN YANG BAIK DAN BERWIBAWA SERTA BERTANGGUNGJAWAB TIDAK AKAN MEMILIH TARIKH DAN MASA BAGI MENGADAKAN PRU DALAM MUSIM MUSIM YANG MENYUSAHKAN RAKYAT. MUSIM TENGKUJUH DAN MUSIM BANJIR MITHALNYA.

BUKANKAH ALLAH SWT SEDIAKAN KITA AKAL FIKIRAN DAN IMAN BUAT KITA FIKIRKAN DAN JADIKAN PANDUAN SAMADA SATU SATU TINDAKAN ATAU KEPUTUSAN YANG BAKAL KITA BUAT ITU BANYAK MEMBAWA KEBAIKAN ATAU KESUSAHAN SERTA KESULITAN KEPADA RAKYAT RAMAI.

TAMPOH ``SAHLAKU`` KERAJAAN YANG ADA SEKARANG ADALAH HINGGA APRIL 2013.

APAKAH MEMBAWA KEPADA DOSA BESAR JIKA PRU 13 DIADAKAN PADA FEB ATAU MAC 2013?.

APAKAH MERASAKAN TIDAK BERSALAH DAN TIDAK BERDOSA MENYUSAHKAN RAKYAT JIKA PRU 13 DIADAKAN DALAM KEADAAN RAKYAT TERPAKSA MEREDAH BANJIR DAN HUJAN KERANA UTK KELUAR MENGUNDI BAGI MENUNAIKAN HAK MEREKA DALAM MILIK KERAJAAN ?

CUBA RAKYAT FIKIRKAN, BETAPA BANYAK KOS YANG TERPAKSA DIKELUARKAN BAGI MENGATASI MASALAH YANG BAKAL DIHADAPI JIKA PRU 13 DIADAKAN DALAM MUSIM MUSIM YAN SUKAR BEGINI.

KESUSAHAN DAN KESULITAN INI TIDAK TERKECUALI, IANYA AKAN DITEMPUHI OLEH SESIAPA SAJA, SAMADA PENGUNDI YANG AKAN MENYOKONG BN ATAU PR ATAU BEBAS. SEMUANYA SAMA SAMA SUSAH.

JIKA PR DIBERI MANDAT BENTUK KERAJAAN, PR AKAN MENETAPKAN TARIKH PRU BERTAHUN LEBIH AWAL BAGI MUDAHKAN SEMUA RAKYAT SERTA AGENSI BERKAITAN MEMBUAT PERSEDIAAN, INILAH LANGKAH DAN CARA ORANG ORANG BIJAK BERFIKIR.

SOAL MENANG KALAH, KITA SERAHKAN KEPADA ALLAH SWT YANG MENENTUKAN.

JOMM KITA GENERASI BARU...AYUHHH KITA PAKAT SAMA SAMA LAKUKAN PERUBAHAN. TOLAK SAJA MANA MANA YG BERFIKIRAN SEMPIT. - Othman Man

Najib tak tolak kemungkinan PRU bulan depan
KUALA LUMPUR - Melewati musim lembab dan cuaca tidak menentu mutakhir ini bukanlah satu penghalang untuk Pilihan Raya Umum ke-13 (PRU13) diadakan bulan depan, kata Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak.

"Kalau bulan Disember tak ada 'election', tahun depanlah. Melainkan kita buat bulan Disember ini. Kalau hujan atau banjir, boleh naik sampan, naik bot," katanya menjawab soalan adakah pilihan raya akan diadakan tahun depan atau membiarkan Parlimen bubar dengan sendirinya.

Persoalan itu diajukan kepada beliau dalam satu wawancara khas bersama pengarang-pengarang Pertubuhan Berita Nasional Malaysia (Bernama) dan Utusan Malaysia baru-baru ini sempena Perhimpunan Agung Tahunan Umno 2012 minggu ini.

Mandat semasa Kerajaan Pusat yang dipimpin BN akan berakhir penghujung April depan.

Sebelum ini beberapa tarikh ramalan pilihan raya umum sudah pun tersasar.

Najib pada mulanya mencetuskan teka-teki apabila menyebut angka 11 begitu signifikan dalam hidupnya sehingga mengundang tafsiran PRU13 akan diadakan pada tanggal 11.11.11. Tarikh itu sudah jauh meninggalkan kita.

Ada pula yang menjangkakan Parlimen akan dibubarkan Jun tahun ini dengan mengambil kira musim cuti persekolahan, namun ramalan itu juga meleset.

Kemudian, timbul pula ura-ura kononnya pilihan raya akan diadakan sebelum Ramadan. Sekali lagi jangkaan itu silap.

Pengerusi Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR), Tan Sri Abdul Aziz Mohd Yusof sebelum ini berkata, agensi itu sedia untuk melaksanakan pilihan raya pada bila-bila masa termasuk dalam keadaan cuaca yang buruk.

Bercakap dalam wawancara khas bersama Sinar Harian Online bulan lalu, Aziz berkata, SPR akan mencari tarikh “paling cantik dalam keadaan yang buruk” jika perlu berbuat demikian.

Lima negeri dikatakan bakal terjejas teruk apabila angin monsun timur laut melanda iaitu Kelantan, Terengganu, Pahang, Perak, Johor termasuk Sabah dan Sarawak.

Jabatan Pengairan dan Saliran memberi amaran kepada orang ramai, negara bakal berhadapan risiko banjir besar antara November hingga Mac tahun hadapan. - SH

"Segala pertempuran ditangguhkan sehingga selepas pilihan raya" .. Klik SINI

Demo LoNie Al Baqarah [28] : Bagaimana kamu tergamak kufur (mengingkari) Allah padahal kamu dahulunya mati (belum lahir), kemudian Ia menghidupkan kamu; setelah itu Ia mematikan kamu, kemudian Ia menghidupkan kamu pula (pada hari akhirat); akhirnya kamu dikembalikan kepadaNya (untuk diberi balasan bagi segala yang kamu kerjakan).

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Arkib Berita

Artikel Popular Minggu ini (Top 10)

Paling Popular