Monday, November 26, 2012

Panas!! MAHA 2013 yang dirasmikan Najib kecoh..


Sabtu lalu perdana menteri malaysia, Datuk Seri Najib Tun Razak telah merasmikan Pameran Antarabangsa Pertanian, Hortikultur dan Agro Pelancongan Malaysia (MAHA) 2012 di Serdang. Selangor.
BERNAMA melaporkan Pameran di Taman Ekspo Pertanian Malaysia Serdang (MAEPS) tersebut setakat ini mencatat lebih 600,000 pengunjung dalam tempoh dua hari.

Tetapi disebalik kemeriahan tersebut telah berlaku kekecohan dimana ianya telah mencetuskan satu kekecohan akibat ketidakadilan dan penganiayaan terhadap peniaga-peniaga ekspo.

Sebentar tadi satu demonstrasi oleh peniaga-peniaga diadakan bagi membantah corak pengurussan yang amat merugikan mereka.
Sehingga setakat ini berita ditulis, masih belum ada penyelesaian dilakukan oleh pihak penganjur mahupun dari kementerian, malah ketua wakil peniaga mendakwa mereka menerima pesanan sms dari seorang menteri yang menyebut ..." jangan dilayan peniaga-peniaga ikan bilis..."

Wakil peniaga menyatakan, pada tahun lepas ekspo ini diuruskan oleh FAMA, dan ia berjalan dan diuruskan dengan baik dan cemerlang. Akibat rasa "cemburunya" MARDI dengan kejayaan FAMA, maka mereka "hijack" projek ini dari FAMA, dan memberikan pengurusan kepada puak-puak kroni Umno.

Sumber dan lagi gambar sila lihat di ( SINI )

"Segala pertempuran ditangguhkan sehingga selepas pilihan raya" .. Klik SINI

Demo LoNie Al Baqarah [28] : Bagaimana kamu tergamak kufur (mengingkari) Allah padahal kamu dahulunya mati (belum lahir), kemudian Ia menghidupkan kamu; setelah itu Ia mematikan kamu, kemudian Ia menghidupkan kamu pula (pada hari akhirat); akhirnya kamu dikembalikan kepadaNya (untuk diberi balasan bagi segala yang kamu kerjakan).

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Arkib Berita

Artikel Popular Minggu ini (Top 10)

Paling Popular