Saturday, October 27, 2012

Terkini! PRU13.. Pakatan Rakyat kekal berkuasa di Selangor??


Maklumat Terbaru Dari Bilik Perang Umno..!
Beberapa menteri dan timbalan menteri dijangka akan tewas di parlimen masing-masing sekiranya tidak bertukar ke kerusi selamat.
Najib Altantuya sengaja berbuat demikian bagi memastikan hanya orang-orang yang dipercayainya bersama dengannya sekaligus menyingkirkan juak timbalannya, Muhyiddin Yassin.

Antara nama panas, Chor Chee Heung di parlimen Alor Setar, Joseph Salang Gandum di Julau dan Kong Cho Ha di Lumut.

Selain itu, Palanivel yang akan bertanding kalah di Cameron Highlands tetapi jawatan senatornya tidak akan diberikan semula.

Muhyiddin akan pastikan Selangor kekal di tangan Pakatan Rakyat tetapi kerusi DUN yang dimenangi akan berkurangan.

Pakatan rahsia Muhyiddin dengan Suruhanjaya Pilihanraya (SPR) ialah bagi memastikan Barisan Nasional (BN) kekal menjadi pembangkang, tetapi dengan suara yang lebih kuat.

Najib Altantuya pula minta SPR alihkan senarai pengundi yang mengundi Pakatan Rakyat dalam tempoh seminggu sebelum pilihanraya bagi mengucar-kacirkan keadaan macam pilihanraya kecil Hulu Selangor.

Najib Altantuya mahu BN menang majoriti tipis antara 25 ke 29 kerusi.

Muhyiddin mahu BN cuma mampu menang 24 ke 28 kerusi DUN daripada 20 kerusi dalam pilihanraya umum lalu.

Selangor ada 56 kerusi DUN.
Muslihatnya bagi mendesak Najib Altantuya meletakkan jawatan, bukan setakat pengerusi Umno negeri tetapi sebagai perdana menteri.

Muhyiddin mahu singkirkan Noh Omar, Zin Mohamed dan Rahman Palil.Dia mahu lantik CEO Syabas, Rozali Ismail jadi calon MB dari Umno itu pun sekiranya Umno mampu lakukan kejutan.

Rozali jadi calon 'standby' jika semua yang lain kalah.

SPR tak boleh beri jaminan tetapi akan pastikan hasrat Najib Altantuya dan Muhyiddin saling bertukar sebab mereka pun dah tak larat nak ubah senarai pemilih.

Jadi apa akan jadi pada Selangor nanti? Keputusannya?

Pakatan Rakyat kekal berkuasa tetapi cuma menang tipis antara 27 ke 31 kerusi dengan beberapa ADUN dari KEADILAN dan PAS kalah.

Pendek kata situasinya macam apa yang berlaku masa Perak menang dulu.

JALAN PULANG

Allahu Akbar Allahu Akbar Allahu Akbar Wa lillahil Hamd. Selamat Hariraya Aidil Adha buat semua . Kullu 'Am Wa Antum Bikhair.. Taqabbala Allahu Udhiyatana Wa 'amalina.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Arkib Berita

Artikel Popular Minggu ini (Top 10)

Paling Popular