Saturday, March 19, 2011

Bahtera Nabi Nuh, Cuba Buktikan Secara Ilmiah..

AL-QURAN, telah merakamkan banyak kisah-kisah sejarah lalu, antaranya ialah kisah Nabi Nuh AS dan bahteranya. Umatnya ditenggelamkan Allah sebagai pengajaran, kerana ingkar tidak mengikut petunjukNya.

KAITAN PIL CEGAH HAMIL DAN KANSER


SAYA ada mendengar beberapa perkara mengenai pil perancang, tetapi tidak tahu kebenarannya.Adakah benar pil pencegah kehamilan boleh menyebabkan kanser pangkal rahim jika diambil untuk tempoh yang lama?

Foto : Meninjau Reruntuhan Rumah Rasulullah S.A.W.

Berikut adalah foto rumah Nabi Saw dan Sayyidah Khadijah, tempat mereka berdua tinggal selama 28 tahun. Kita dapat melihat apa yang pernah di sampaikan oleh sahabat-sahabat tentang keadaan rumah ini dan bagaimana keadaannya.

Kubur: Alam Kekal Abadi

Kebanyakan dari kita hanya mengingati mati atau setidak-tidaknya sedar yang kita akan berhadapan dengan "MATI" apabila salah seorang dari ahli keluarga/sahabat handai meninggal dunia. 
Rasulullah s.a.w. pernah bersabda, "Sesungguhnya kubur itu adalah satu taman dari taman-taman syurga dan merupakan lubang dari lubang-lubang neraka."

keseimbangan sempurna planet bumi

Al-Baqarah:022  
Dialah yang menjadikan bumi sebagai hamparan bagimu dan langit sebagai atap, dan Dia menurunkan air (hujan) dari langit, lalu Dia menghasilkan dengan hujan itu segala buah-buahan sebagai rezki untukmu; karena itu janganlah kamu mengadakan sekutu-sekutu bagi Allah [30], padahal kamu mengetahui.

Mengulas Misteri Tembok Ya’juj dan Ma’juj Secara Tuntas

Mereka berkata; “Hai Dzulkarnain, sesungguhnya Ya-juj dan Ma-juj itu orang-orang yang membuat kerusakan di muka bumi, maka dapatkah kami memberikan sesuatu pembayaran kepadamu, supaya kamu membuat dinding antara kami dan mereka ?”

Hukum Ambik Gambar Tak Tutup Aurat dan Menyebarkannya

Sudah menjadi trend sekarang begitu ramai orang termasuk kawan-kawan kita yang menjadikan kamera sebagai teman karib mereka. ada yang mengambil gambar sebagai hobi dan ada juga yang menjadikan itu sebagai karier mereka .

Friday, March 18, 2011

BATAS ANTARA 2 LAUTAN YANG BERTEMU

Pernahkah mendengar selat Gibraltar (Jabal Thoriq/ Jabal Tarik)? Diantara sekian banyak fenomena yang luar biasa ditemukan di dunia ini, salah satu diantaranya adalah yang terjadi di selat Gibraltar. Selat ini dinamakan demikian, untuk menghormati jasa panglima pejuang Islam – Thoriq bin Ziyad, berikut sumber dari situs wikipedia.

Yang Seharusnya Jadi Idola Keluarga Muslim …

Salah satu watak bawaan manusia sejak diciptakan Allah Ta’ala adalah kecenderungan untuk selalu meniru dan mengikuti orang lain yang dikaguminya, baik dalam kebaikan maupun keburukan. Rasulullah shallallahu ‘alaihi wa sallam bersabda,


“الأرواح جنود مجندة، فما تعارف منها ائتلف وما تناكر اختلف”

Poligami, Bukti Keadilan Hukum Allah

Agama Islam yang disyariatkan oleh Allah Ta’ala dengan ilmu-Nya yang maha tinggi serta hikmah dan ketentuan hukum-Nya yang maha agung, adalah agama yang sempurna aturan syariatnya dalam menjamin kemaslahatan bagi umat Islam serta membawa mereka meraih kebahagiaan hidup di dunia dan akhirat.

Allah Ta’ala berfirman,

{الْيَوْمَ أَكْمَلْتُ لَكُمْ دِينَكُمْ وَأَتْمَمْتُ عَلَيْكُمْ نِعْمَتِي وَرَضِيتُ لَكُمُ الْإِسْلَامَ دِينًا}

“Pada hari ini telah Kusempurnakan untukmu agamamu dan telah Ku-cukupkan kepadamu nikmat-Ku, serta telah Ku-ridhai Islam itu sebagai agamamu” (QS. Al Maaidah:3).

Mayat Bayi TANPA Tangan dan Kaki Ditemui

Al-An`aam:140  

Sesungguhnya rugilah orang yang membunuh anak-anak mereka, karena kebodohan lagi tidak mengetahui  dan mereka mengharamkan apa yang Allah telah rezki-kan pada mereka dengan semata-mata mengada-adakan terhadap Allah. Sesungguhnya mereka telah sesat dan tidaklah mereka mendapat petunjuk.

Monday, March 14, 2011

Selidik BOTOL SUSU Anak Anda! Pastikan Bukan Polikarbonat 'Bisphenol A' (BPA)
Perbezaan antara botol susu bayi polikarbonat dengan Bisphenol A (BPA) yang tidak selama digunakan (kanan) dan polipropilena (kiri) yang ditunjukkan pada sidang media Menteri Kesihatan, Datuk Seri Liow Tiong Lai di Putrajaya, Isnin. Botol susu polikarbonat akan diharamkan penggunaannya dalam pasaran. - MOHD SAHAR MISNI/The Star
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Arkib Berita

Artikel Popular Minggu ini (Top 10)

Paling Popular