Saturday, March 26, 2011

LALAI SOLAT KERANA PENGARUH DUNIA

PERNAHKAH kita bersedih kerana tertinggal sembahyang, terlewat mengerjakannya atau pernahkah perasaan rugi kerana tidak sempat melakukan solat secara berjemaah?
Pernahkah kita terasa berdosa tidak ‘beradab’ menghadapi Allah? Jawapannya ada pada diri kita sendiri. Kali ini penulis ingin menyentuh soal lalai dalam solat.

[Video-18PL] Skandal Polis Brazil Tembak Budak 14 Tahun

Memang sadis dan mengerikan!


Saya tengok klip video ini semasa menonton berita di TV semalam.

[ gambar ] wanita tertusuk besi pagar di celah peha...

sekarang siapa susah..??


Friday, March 25, 2011

SAH KOPI RAILWAY KLUANG Bercampur Gelatin Babi


Johor Bahru: Sebuah kedai kopi popular di negeri ini yang beroperasi sejak kira-kira 70 tahun lalu dan dikunjungi lebih 80 peratus pelanggan beragama Islam rupa-rupanya menghidangkan kopi bercampur gelatin babi.

Akad Nikah Di Dalam Masjid - Ulasan Ilmiah


PENDAHULUAN


Baru-baru ini kita dikejutkan dengan kenyataan seorang anggota Majlis Fatwa Perlis, Datuk Ahmad Jusoh di dalam akhbar Utusan bertarikh 20 Mac 2011 bahawa akad yang dilakukan di dalam masjid menyimpang daripada ajaran Nabi SAW. Di kesempatan yang ada, dapat saya mengulas serba sedikit permasalahan ini.

Berita tersebut seperti berikut :

BIOGRAFI SITI KHADIJAH

Siti Khadijah adalah putri Khuwailid bin As’ad bin Abdul Uzza bin Qushai bin Kilab al-Qurasyiyah al-Asadiyah. Siti Khadijah dilahirkan di rumah yang mulia dan terhormat, pada tahun 68 sebelum hijrah. Khadijah tumbuh dalam lingkungan yang keluarga yang mulia, sehingga akhirnya setelah dewasa ia menjadi wanita yang cerdas, teguh, dan berperangai luhur. 

Apabila "Syaitan" menguasai diri


[ gambar ] Bayi baru 10 hari mati dalam mesin basuh [ dimasukkan oleh ibunya kedalam mesin basuh bersama-sama pakaian yang hendak di basuhnya]

KB Mall Gempar Lagi!!! VIDEO : gadis cuba bunuh diri dr Tkt 3 KB MALL

An-Nisaa`:029  

Hai orang-orang yang beriman, janganlah kamu saling memakan harta sesamamu dengan jalan yang batil, kecuali dengan jalan perniagaan yang berlaku dengan suka sama-suka di antara kamu. Dan janganlah kamu membunuh dirimu ; sesungguhnya Allah adalah Maha Penyayang kepadamu.

[Video] GEMPAR - Gadis Frust Nekad Terjun Dari KB Mall

K
ota Bharu – Pusat beli-belah KB Mall di sini yang pernah gempar ekoran tragedi kereta ‘menjunam dari langit’ pada tahun 2009 sekali lagi menjadi tumpuan semalam apabila seorang gadis cuba terjun disyaki untuk membunuh diri dari tingkat tiga bangunan tersebut.


Thursday, March 24, 2011

[ petua warisan yang jarang-jarang ditemui.] Cara paling mudah untuk menukar komputer anda kepada komputer yang berjenama.


anda tak puas hati dengan laptop anda kerana jenama murah??... saya ada cadangan yang boleh digunakan untuk atasi masalah ini...

[ gambar bulan hampir dengan bumi ] Jom lihat fenomena Supermoon yg berlaku pd 19/03/2011 .....

Ibrahim:033  
Dan Dia telah menundukkan (pula) bagimu matahari dan bulan yang terus menerus beredar (dalam orbit nya); dan telah menundukkan bagimu malam dan siang.

[ gambar ] budak 6 tahun tertusuk besi pagar....

saya tak tahu..mcm mana boleh jadi mcm ni....tapi biasalah budak2 memang nakal...dan lasak serta degil....

pastikanlah anak2 anda tak jadi mcm ni.....


Bolehkah mendoakan orang Islam yang telah mati di kuburnya (di kuburan)?


Berperantaraan dengan cara berdoa (menyeru atau meminta) kepada si Mati hukumnya haram malah membawa kepada kesyirikan. 

Tetapi mendoakan orang-orang Islam (orang Islam sahaja) yang telah mati diperkuburan dibolehkan berdasarkan dalil-dalil syara.

Hukum menghias & mendirikan bangunan di kubur?


Telah diharamkan oleh syara menghias, membuat batas, meninggikan tanah di atas kubur, memayungkan, mendirikan kubbah, bangunan, menulis apa pun tulisan dan mengecat kubur berdasarkan hujjah syara dan fatwa Imam as-Syafie rahimahullah:

Bolehkah menyeru, memohon dan meminta pertolongan kpd roh atau mereka yg telah mati?

SOALAN :
Adakah menyeru, memohon, meminta pertolongan atau berdoa kepada roh orang-orang yang sudah mati sama ada roh para rasul, para nabi, orang-orang soleh atau orang yang dikeramatkan termasuk dalam perbuatan kuburi (penyembah atau pemuja kubur)?

Link kepada semua persoalan Adab Melawat Kubur & Fenomena Kuburiyun (Pemuja Kubur)!

1) Membina Masjid di atas perkuburan & bersolat di situ! 

[ gambar ] Kemalangan Ngeri, penumpang hancur berkecai di jalan raya...


AMARAN: Sesiapa yg lemah semangat diminta tak melihat gambar kemalangan ini...

Memang ngeri...semua penumpang hancur berkecai......
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Arkib Berita

Artikel Popular Minggu ini (Top 10)

Paling Popular