Saturday, October 15, 2011

Harga Barang Keperluan Naik lagi..


Harga rata-rata barangan keperluan harian di seluruh negara terutama daging pejal tempatan dan cili merah selain sayuran tertentu meningkat dengan peniaga memberikan alasan terpaksa mengikut harga ditetapkan pemborong yang mendakwa ia berpunca cuaca tidak menentu serta banjir besar di Thailand.

HUDUD AKAN DILAKSANAKAN....


Maka tersebut sebuah kisah, pemerintah di sebuah negara islam di Asia Tenggara mengumumkan akan perlaksanaan HUDUD. JANGAN PERASAN.... Ini bukan muka Najib, tetapi Sultan Brunei.

Bertuahnya Warga Asing diMalaysia


Menteri Dalam Negeri, Datuk Seri Hishammuddin Tun Hussein diminta menjawab isu enam bas yang dikatakan membawa warga asing dari Johor untuk menghadiri proses pemberian Mykad di sebuah resort berhampiran Putrajaya semalam.

Belanjawan 2012 Sahkan GST Akan Dilaksanakan Jika BN Menang PRU 13


Angka-angka unjuran ekonomi yang terkini semakin menunjukkan bahawa ramalan pertumbuhan ekonomi yang digunakan Perdana Menteri di dalam Belanjawan 2012 adalah tidak realistik. Terbaru adalah unjuran yang dibuat Malaysian Institute of Economics Research (MIER) yang menurunkan unjuran pertumbuhan ekonomi bagi tahun 2011 kepada 4.6%.

Beza "PERBELANJAAN" antara Negeri Pakatan Rakyat dgn BN


GEORGETOWN, 13 OKT – Yang membezakan negeri-negeri Pakatan Rakyat dengan Barisan Nasional ialah Pakatan tidak meminjam duit untuk diberikan kepada rakyat, sebaliknya menggunakan lebihan Bajet untuk diberikan kepada mereka yang memerlukan.

Apa Dosa bayi ini???


Bayi Baru Lahir Disumbat Dalam Pam Tandas
Chukai: Gelagat pelik seorang wanita selepas keluar dari tandas yang disedari rakan sebiliknya membawa kepada penemuan seorang bayi baru lahir dan disorokkan dalam pam tandas di sebuah rumah sewa di bandar ini, jam 4 pagi, semalam.

DI SINI...Ina menunjukkan tangki pam air tandas tempat bayi itu disembunyikan.

Monday, October 10, 2011

Gaji Minimum di Malaysia Tiada Dalam Bajet 2012.

gaji minimum7 Gaji Minimum di Malaysia Tiada Dalam Bajet 2012. MTUC Tak Puas Hati Pekerja Swasta Kurang Dibela!!
Yang menjadi isu dan persoalannya sekarangnya, sebelum dibentangkan bajet 2012 telah diwarwarkan yang Bajet kali ini adalah untuk membantu golongan berpendapatan rendah. Tetapi, pekerja swasta tiada diumumkan mengenai penetapan gaji minimum di Malaysia dalam Bajet 2012 kali ini. Sedangkan dicanangkan dalam akhbar bahawa dalam bajet 2012 Perdana Menteri Malaysia, Datuk Seri Najib Razak akan menyelesaian isu penetapan gaji minimum di Malaysia.

Najib Hina Petani Dan Nelayan, Warga Emas dan pekerja Swasta tidak dibela


PM: `Pilihan raya dah dekat’

KUALA LUMPUR: Perdana Menteri hari ini memberitahu ahli penyokong BN hari ini bahawa pilihan raya umum ke 13 sangat dekat.

Bajet 2012 tidak mendapat sambutan.... Rosmah kuasa di sebalik takhta Najib.

PRU-13 tak akan di November selepas Bajet gagal mendapat sambutan

Pemimpin PKR tidak menjangka bahawa Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak akan membubarkan Parlimen pada hari Isnin, menunjukkan tiada sambutan bagi Belanjawan 2012 walaupun pelbagai tarikan menarik yang ditawarkan untuk "membeli pengundi”.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Arkib Berita

Artikel Popular Minggu ini (Top 10)

Paling Popular