Saturday, April 2, 2011

Kes Video Seks Anwar Ibrahim (Video Yg di Kecohkan ada DiDalam)


Baru² ini heboh pasal video seks Anwar Ibrahim kan.?
Ada kisah disebaliknya kalau anda hendak tahu.

Kejaiban dan Keunikan Molekul Air

Beberapa keajaiban air:

"TUAH Dulu dan "TUAH" Sekarang..

Kalo dulu 5 bersaudara seperguruan ni mmg terkenal di bumi Melaka sebagai Hang Tuah, Hang Jebat, Hang Lekir, Hang Lekiu dan Hang Kasturi yang sgt pandai bersilat. 

bila bodoh melampau-lampau


Mimpi-mimpi Rasulullah SAW


9 Mimpi Rasulullah SAW

http://files.fatakat.com/2010/5/1272930219.gif

Daripada Abdul Rahman Bin Samurah ra berkata, Nabi Muhammad saw bersabda: Sesungguhnya aku telah mengalami mimpi-mimpi yang menakjubkan pada malam aku sebelum di Israqkan……..”

Taubat Untuk Ke Syurga

Yang pasti! Tidak ada seorang manusia pun di muka bumi ini yang sempurna. Manusia adalah tempat salah, dosa, lupa dan khilaf kecuali oleh para Nabi ‘alaihimussalam.  Kalau nak hitung agaknya berapa banyak dosa-dosa dan kesalahan yang kita lakukan hari ini, belum lagi hari kelmarin atau hari mendatang. Tidak mustahil tidak mungkin terjerumus ke kancah dosa termasuk dosa-dosa besar yang tanpa kita sedari atau kita buat-buat tidak sedar. Semoga Allah melindungi kita.  Demikianlah keadaan manusia yang banyak dinyatakan oleh Allah di dalam Al Qur’an. Diantaranya firman Allah yang bermaksud:

“Manusia itu diciptakan dalam keadaan lemah.” (An Nisa’: 28)

“Sesungguhnya manusia itu sangat zalim dan sangat mengingkari (nikmat Allah).” (Ibrahim: 34)

Cara menyambut Hari Jadi Cara Islam


Thailand dilanda "TSUNAMI"??

Saba`:016  
Tetapi mereka berpaling, maka Kami datangkan kepada mereka banjir yang besar  dan Kami ganti kedua kebun mereka dengan dua kebun yang ditumbuhi (pohon-pohon) yang berbuah pahit, pohon Atsl dan sedikit dari pohon Sidr .


A Thai woman stands at the balcony of her flooded house following torrential rains in Thailand's southern province of Trang on April 1, 2011. Severe flooding in southern Thailand has left 25 dead and caused thousands to be evacuated, officials said, after whole villages were engulfed by the rising waters.

Betul kah A.R. Badul Diburu Polis Kerana Mencabuli Pelajar??

Kuala Lumpur: Seorang pelawak berusia 63 tahun yang popular sejak era 70-an diburu polis selepas seorang pelajar perempuan membuat laporan mendakwa dicabul lebih tiga kali lelaki itu.

Awas!! Anda boleh di "BOGELKAN" dalam FaceBook

MANGSA (kiri) menunjukkan gambar lelaki yang didakwa mengugut untuk menyebarkan gambar bogelnya kepada Michael Chong di Kuala Lumpur semalam.

Gara-gara Facebook, Seorang Lelaki Berkahwin Dengan Lelaki Yang Menyamar Wanita

H

ati-hati jika berkenalan dengan seseorang melalu jejaring sosial Facebook. Seorang lelaki dengan nama ringkas "MU", warga Kampung Bojong RT 001/002 No.1 Kelurahan Jatiasih, Kecamatan Jatiasih, Kota Bekasi terpaksa menanggung malu lantaran memperisterikan seorang lelaki yang pura-pura menjadi wanita selama enam bulan. Keduanya berkenalan melalui Facebook.

Friday, April 1, 2011

Siapakah Zulqarnain? (Video Di dalam)


Ketika masih remaja dulu saya percaya Zulqarnain dan Alexander the Great kedua-duanya orang yang sama. Namun setelah membaca di sana-sini hasil kajian mereka yang berkemahiran, saya beranggapan kedua-duanya orang yang berlainan.

Thursday, March 31, 2011

AWAS!!! Ada Iklan "PENJUAL GADIS"..

Aku pon tak tau, nak marah ke atau nak ketawa. Kalo diperhatikan no hp tu, kita ni dizaman milinium. Macamana iklan ni berbunyi 'penjual gadis?' 
Warghkahkahkahkah... Ketawa pengubat duka. Kalo korang rajin, korang talipon ler Kelvin ni. Bangang bebenor...

April Fool: Hari Umat Islam Dibunuh

Bulan Mac telah melabuhkan tirainya. Bulan April kini menjelma. Terdapat suatu kebiasaan jahiliyah yang harus kita berwaspada sebagai seorang Muslim iaitu 1 April sebagai hari ‘April Fool. April Fool adalah hari di mana orang-orang diperbolehkan untuk menipu atau berbohong tetapi orang lain. Tetapi tahukah anda apakah itu April Fool yang sebenarnya?

Sejarah April Fool

Wednesday, March 30, 2011

10 sempadan negara terunik di dunia


Ceuta seluas 18,5 kilometer persegi bandar outonomi di Sepanyol dan eksklave terletak di pantai utara Afrika Utara, dikelilingi oleh Maghribi. Dipisahkan dari semenanjung Iberia oleh Selat Gibraltar, Ceuta terletak di sempadan Laut Mediteranean dan Lautan Atlantik.

(Gambar) Ular makan manusia

(Gambar) Ular Makan Biawak

Tuesday, March 29, 2011

Redha Suami, Redha Allah jua


Seorang lelaki telah berumahtangga dengan seorang wanita solehah. Hasil dari perkahwinan ini pasangan tersebut telah dikurniakan beberapa orang anak lelaki dan perempuan. Kehidupan mereka sekeluarga sungguh bahagia dan sejahtera.

Si isteri sewaktu hidupnya, adalah seoarang wanita yang beriman dan bertaqwa, berakhlak mulia dan rajin beribadah, dia juga adalah isteri yang setia dan taat kepada suaminya, seorang ibu yang penyayang dan sebaik-baik pendidik kepada anak-anaknya.

10 keajaiban alam yang jarang diketahui manusia

Ketika kita berfikir tentang keajaiban dunia, pasti terfikir tentang Piramid di Mesir, Taman Gantung Babilon, Terowong Channel dan Colosseum di Roma serta sebahagian yang terdapat dalam buku keajaiban dunia kuno moden.

Klip ini pernah ditayangkan di TV MBC dan akhirnya diharamkan tayangnya. Heran........

Sembahyanglah Kamu Sebelum Kamu DiSembahyangkan.....


Mukjizat Al Quran dan Matematik


Satu kajian daripada Dr Tariq Al Suwaidan dan terbitan bukunya “The Series Of The Scientific Miracles In Qur’an” memperlihatkan kepada kita satu jujukan nombor di dalam Al-Qur’an yang perlu kita ketahui. Jujukan ini bukanlah satu kebetulan bahkan mukjizat Allah kepada Rasul Nya Muhammad SAW.

Ada Apa disebalik Gereja Katolik Jesuit ?

Selagi ada syaitan dan iblis, selagi itu manusia akan sentiasa dicuba dan diselewengkan dari kebenaran. Mereka yang selamat adalah mereka yang berpegang dengan petunjuk Si Pencipta iaitu Allah Swt sahaja. 

Kerana itulah diutuskan para nabi dan diturunkan Kitab dan al-Quran. Ia bukan hanya selari dengan kehendak Allah bahkan sesuai dengan fitrah kejadian manusia itu sendiri.

Dirempuh Kereta Dalam Rumah

Hulu Bernam: Seorang pelajar Universiti Pendidikan Sultan Idris (UPSI) warga Indonesia dikenali sebagai Istiarsyah, 26, parah selepas dirempuh kereta yang terbabas dan memasuki ruang tamu rumah sewanya, semalam.

Selly Yustiawati Penipu ( VIDEO DIDALAM )

Selly Yustiawati Penipu Cantik ditangkap di Bali. Para Korban penipuan Selly Yustiawati, yang mendapat julukan sang Penipu Cantik, boleh bernafas lega. Selly Yustiawati ditangkap di Bali, Selly ditangkap aparat Polsek Denpasar Selatan di kamar 530 Hotel Amaris, Kuta, Sabtu lalu.
Foto terlengkap Selly Yustiawati (penipu cantik?)

Video : Mengapa Islam mengharamkan Makan Daging Babi

Terima kasih kepada Tuan CQ (Conan Qursany)  dari Bicarasufi.com atas  usahanya mewujudkan video ini. Semoga Allah memberikan ganjaran yang besar kepada kita semua

Monday, March 28, 2011

GAMBAR & VIDEO TSUNAMI KE-2 JEPUN

Berita gempa bumi hari ini sekali lagi menggemparkan Jepun, kesan kemusnahan yang mengerikan dari gempa bumi dan tsunami pada 11 Mac lalu telah meragut ribuan nyawa ditakuti berulang.

Klip video ini dirakam dari atas bangunan di Kesennuma, kira-kira 300 batu di sebelah utara-timur Tokyo, rakaman menunjukkan gelombang air mengalir melanda tebing pantai di sepanjang Kesennuma Bay ketika penggera tsunami berbunyi.

Save the world

No war .. no nuclear pleaseee .......There's A Place In Your Heart
And I Know That It Is Love
And This Place Could Be Much Brighter Than Tomorrow
And If You Really Try
You'll Find There's No Need To Cry
In This Place You'll Feel There's No Hurt Or Sorrow

Lambaian Kaabah - UMRAH

UMRAH

Umrah mengikut sebutan orang adalah haji kecil. Ia juga bermaksud mengunjungi Baitullahi al-Haram di Mekah untuk mengerjakan ibadat tertentu di sana. Manakala Haji mengikut kebiasaan dikenali sebagai haji besar. Dari segi syarak ia juga mengunjungi Baitullahi al-Haram di Mekah untuk mengerjakan ibadat tertentu.

Ditegah meninggalkan majlis ilmu

Ditegah maninggalkan majlis ilmu jika alasannya lemah
Di riwayatkan bahawa nabi s.a.w duduk bersama orang ramai dalam satu majlis ilmu, ketika berucap masuk tiga lelaki tapi hanya dua sahaja yang duduk dalam majlis itu. namun seorang sahaja yang duduk di sisi nabi s.a.w yang seorang lagi duduk jauh di belakang manakala oarang yang ketiga berpaling lalu meninggalkan majlis.

Sunday, March 27, 2011

Do'a dan Istighfar Yang Mencakup Segala Dosa & Kesalahan

Maukah Anda mengetahui do’a memohon ampunan pada Allah atau istighfar yang sudah mencakup segala hal, sudah mencakup segala dosa? Inilah do’a yang diajarkan oleh Nabi kita shallallahu ‘alaihi wa sallam. Yang moga-moga bisa rutin kita amalkan dalam do’a-do’a kita sehari-hari. Karena kita tahu bersama bahwa kita adalah manusia yang tidak luput dari salah baik tatkala bercanda atau serius. Moga dengan do’a ini, Allah mengampuni dan memaafkan kesalahan-kesalahan kita yang ada.

Dahsyatnya Sakaratul Maut

Dan (amatlah ngerinya) kalau engkau melihat (wahai orang yang memandang), ketika malaikat mengambil nyawa orang-orang kafir dengan memukul muka dan belakang mereka (sambil berkata): “Rasalah kamu azab seksa neraka yang membakar”.

Terjemahan Surah Al-Anfal, ayat ke 50.

Dan siapakah yang lebih zalim daripada orang yang mereka-reka perkara yang dusta terhadap Allah, atau orang yang berkata: “Telah diberi wahyu kepadaku”, padahal tidak diberikan sesuatu wahyu pun kepadanya; dan orang yang berkata: “Aku akan menurunkan seperti apa yang diturunkan Allah”.

Jom Berkenalan Dengan YB Kg Dato Abu Bakar Baginda..

Dato Nasir Ismail Dan Datin Hezline Ramli
Macam Hang Tuah Dengan Tun Teja Beb !!!

Ni Baru Betul!!! Jahit Mulut Lancar Mogok Lapar


FERNANDEZ menjahit bibirnya ketika menyertai mogok lapar di hadapan pejabat Program Pembangunan Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu (UNDP) di Caracas, semalam.

Guru Tarekat Ada Pelbagai Keajaiban?

DAKWAAN GURU TAREKAT ADA PELBAGAI KEAJAIBAN?

Soalan: Prof Madya Dr Mohd Asri, keluarga saya ada terpengaruh dengan ajaran tarekat tertentu. Saya makin risau. Mereka asyik memuja tuan guru mereka. Mereka kata dia keturunan nabi jangan dipertikaikan, dia ada keramat, dia boleh tahu apa yang ada dalam hati kita dan macam-macam lagi. Saya nampak mereka bukan asyik menceritakan kehebatan Islam, tetapi kehebatan tok guru mereka. Harap Dr MAZA dapat berikan pendapat tentang hal ini.

10 Gambar Hantu Paling Popular

While trying to decide which ghost photos are the “best” is largely an exercise in subjectivity, it’s difficult to know which ones are the best with any degree of objectivity. These are the photos I consider the most authentic “captures” of ghosts ever caught on film, but I leave it to you to decide for yourself how real they may be. Of course, I realize that almost any photo can be hoaxed, but many of these were taken many years or even decades before digital cameras and the advent of Photoshop and other photo manipulation software came on the scene, making them somewhat more difficult to fake than it would be today.

Apa kejadahnya artis baru Malaysia nie?(GAMBAR)Aksi Mesra Qalisha Ray & Hafiz Hairuddin

gambar aksi cium qalisha ray

Adakah kita BERSEDIA???

Kuala Lumpur - Kekerapan kejadian gempa bumi sejak beberapa tahun kebelakangan ini dipercayai mengakibatkan kedudukan titik gempa di Sumatera, Indonesia beralih dan semakin menghampiri Malaysia, kosmo melaporkan.

Rupanya watak Yoda dalam filem Star Wars ada kat Filipina??


MANILA - Seorang jurugambar, Erik Mikhailov merakamkan gambar seekor haiwan yang mirip satu watak dalam siri filem Star Wars, Yoda ketika dia mengunjungi sebuah kawasan hutan hujan di Filipina baru-baru ini, lapor sebuah akhbar semalam.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Arkib Berita

Artikel Popular Minggu ini (Top 10)

Paling Popular