Friday, October 12, 2012

PANAS ! NGO-NGO ANTI SUARAM KANTOI...APABILA DITANYA LAPORAN NAJIB JUMPA SOROS....


Beberapa pemimpin NGO proUMNO-BN hari ini terkencing kencing bila cuba elak dari soalan berhubung pertemuan Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak dengan jutawan George Soros di New York pada 2010 dalam satu sidang media berhubung tindakan NGO Suaram yang menimbulkan skandal pembelian kapal selam Scorpene di Perancis.

Antaranya, ahli Majlis Perundingan Melayu (MPM) Shahbudin Embun yang mendakwa masih belum membaca laporan itu yang disiarkan Malaysiakini hari ini "Saya tidak mahu komen sebab saya tak baca blog itu. Tetapi secara umumnya, semua fakta ini datang daripada blog bahawa Soros tidak mesra dengan kita, tetapi mesra dengan pembangkang. Itu sahaja yang saya mahu komen. Jadi kamu pergi dan tidur dengan Soroslah,"

Tau korang x berani komen.. Tapi kalau bab ngutuk Anwar dan pimpinan PR, ada je ayat korang kan? Siap ada kawan korang tu maki hamun cakap ulama' tu PUKIMAK..Baca [ SINI ]  Sial la korang nih!!! - Orenji Ren Oren

Pemimpin NGO 'belum baca' laporan Najib jumpa Soros
Beberapa pemimpin NGO hari ini enggan mengulas panjang apabila diajukan soalan berhubung pertemuan Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak dengan jutawan George Soros di New York pada 2010.
Antaranya, ahli Majlis Perundingan Melayu (MPM) Shahbudin Embun yang mendakwa masih belum membaca laporan itu – yang disiarkan Malaysiakini hari ini.

"Saya tidak mahu komen sebab saya tak baca blog itu. Tetapi secara umumnya, semua fakta ini datang daripada blog bahawa Soros tidak mesra dengan kita, tetapi mesra dengan pembangkang ... Rujuk [ SINI ]


"Itu sahaja yang saya mahu komen. Jadi kamu pergi dan tidur dengan Soroslah," katanya dengan sinis apabila ditanya wartawan Malaysiakini dalam satu sidang media hari ini.


Tambahnya, MPM juga merupakan menyokong Najib, institusi demokratik dan instusi raja.

"Kami sebagai NGO, akan mempertahankan negara ini, Datuk Seri Najib, institusi demokratik dalam negara ini dimana Raja adalah ketua dalam perlembagaan. "Kami tidak mahu campurtangan daripada mana-mana pihak," katanya lagi dalam sidang media berhubung tindakan NGO Suaram yang menimbulkan skandal pembelian kapal selam Scorpene di Perancis.


Begitu juga reaksi beberapa NGO lain yang turut hadir dalam sidang media tersebut, termasuk Persatuan Pengguna Islam Malaysia (PPIM), Pertubuhan Pribumi Perkasa dan Kelab Wartawan Muda Malaysia.


Pemimpin NGO tersebut berkata mereka masih belum membaca laporan berkenaan.


BERITA PERTEMUAN NAJIB DAN SOROS  DISINI  

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Arkib Berita

Artikel Popular Minggu ini (Top 10)

Paling Popular