Tuesday, July 19, 2011

Panas!! mazidul akmal sidek kutuk AMENO WORLD

Isu mencarut : yang neh takmo nasihat ka?

Hari tue mazidul akmal sidek mengutuk aku dalam blog dia atas isu mencarut. Fine. Aku tidak melatah even tidak menjawab sebab aku sedar apa yang dia cakap pasal mencarut tue memang benar. Jenis aku neh kalau orang menegur atas kapasiti islam aku lebih suka mengambil sikap diam dan terima. Pasal apa, kalau aku jawab dan lawan ia sebenarnya aku bukan melawan hujah dia. Aku lawan hujah Allah swt. So benda yang salah dalam islam, memang aku cenderung diam dan terima.

Sekarang neh aku buat entry special untuk dia. Bukan aku cakap aku baik. Tapi nasihat tidak harus terpilih. Sebagaimana dia nasihatkan aku, apa kata dia curahkan nasihat yang sama ke atas individu di atas. Adakah mencarut jika dilakukan oleh orang umno maka ia halal lagi ada cop jakim? Mereka sanggup print banner untuk mencarut kepada dap sekalipun.Adakah kalau mencarut kepada dap ianya di anggap suci dan keramat?

1. Blogger pr mencarut = berdosa besar .

2. Penyokong umno mencarut = print banner = tayang di seluruh media = halal?

Boleh je nasihat aku. Kecenderungan aku makan nasihat. Tapi jangan nasihat aku sampai tak cermin diri sendiri. Kecenderungan aku benci orang hipokrit. Gay ataupun lesbian aku kawan. Orang hipokrit aku tolak. Siyes. Dorang hanya pandai nasihat tapi tak pandai amal. At least kami berjalan dan belajar bersama2 untuk jadi baik, bukan menunjukkan diri sendiri lebih baik dan lebih alim dari orang lain tetapi dalam masa yang sama  mengamalkan kejahatan. Lue fikirlah sendiri wahai sang wartawan.

Sumber gambar disini

Ameno : What? Kawan sendiri? Halal lah tue.. heh

Read more: http://amenoworld.blogspot.com/2011/07/isu-mencarut-yang-neh-takmo-nasihat-ka.html#ixzz1SXdLsHj4


No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Arkib Berita

Artikel Popular Minggu ini (Top 10)

Paling Popular