Monday, June 3, 2013

Kartun KOSMO sindir Kerajaan BN kah kah kah


TURUN HARGA RON 97 - KOSMO SINDIR BN
Baru-baru ini kerajaan menurunkan harga minyak orang kaya,RON 97 sebanyak 20 sen.. menjadikan RON 97 berharga RM2.70sen seliter..

penurunan harga minyak orang kaya tersebut langsung tidak memberi apa-apa impak ke atas kehidupan rakyat jelata kerana rata-rata rakyat biasa tidak menggunakan RON 97..

rakyat biasa di Malaysia ini menggunakan RON 95 untuk kenderaan mereka dan sememangnya itulah realitinya di Malaysia ini..

Ibaratnya jika kita diberitahu rumah bungalow di Kota Kemuning akan diturunkan harga sebanyak RM1 juta..dari RM4 juta menjadi RM3 juta bagi sebuah bungalow...
apa kesannya ke atas korang..?
ke atas aku..?
tak ada apa-apa kesan...

Maka itulah sebabnya kartun Kosmo pun menyindir kerajaan BN..

Ini keratannya..

Dah kata..
orang UMNO sendiri pun tak gembira dengan penurunan harga minyak orang kaya tu..
kah..kah..kah.. - Liang Lahad

Dapatkan Lebih Maklumat Di SINI dan SINI

Demo LoNie Al Baqarah [28] : Bagaimana kamu tergamak kufur (mengingkari) Allah padahal kamu dahulunya mati (belum lahir), kemudian Ia menghidupkan kamu; setelah itu Ia mematikan kamu, kemudian Ia menghidupkan kamu pula (pada hari akhirat); akhirnya kamu dikembalikan kepadaNya (untuk diberi balasan bagi segala yang kamu kerjakan)

"Dan janganlah engkau (wahai Muhammad) menyangka Allah lalai akan apa yang dilakukan oleh orang-orang yang zalim; sesungguhnya Ia hanya melambatkan balasan mereka hingga ke suatu hari yang padanya terbeliak kaku pemandangan mereka, (kerana gerun gementar melihat keadaan yang berlaku)." (Ibrahim: Ayat 42)..

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Arkib Berita

Artikel Popular Minggu ini (Top 10)

Paling Popular