Thursday, August 23, 2012

MACAM ORANG GILA : Akhirnya Madey mengaku "UMNO itu SYAITAN" !!!!! +Video

Aku rasa Mahathir kali ni dah silap terjemah.. asalnya kalau tak silap aku ini adalah pepatah Cina yang bermaksud 'Lebih baik hantu yang anda kenali dari hantu yang anda tidak kenali'.. Pepatah Cina membandingkan antara Hantu dengan hantu..

Tapi dia dah terjemah jadi 'Better the devil you know than the angel you don’t', maksudnya “Lebih baik syaitan yang anda kenali dari malaikat yang anda tidak kenal..." Mahathir pula bandingkan Syaitan dengan Malaikat, satu perbandingan yang sangat kontras. 

Atau mungkinkah itu pepatah dari Karala?
 
Dari apa yang ditulisnya dalam Blog Chedet.cc dibawah tajuk 'Change' apa yang dimaksudkannya dengan Syaitan itu adalah UMNO/BN.. Manakala 'Malaikat yang anda tidak kenal itu' pula adalah Pakatan Rakyat.. 

Syaitan adalah kumpulan yang ego dan ingkar dengan arahan dari Allah s.w.t untuk sembah kepada Nabi Adam. 

Syaitan walau dalam apa jua keadaan kita tahu sifatnya memang ego, bongkak, berlagak dan berbagai lagilah.. 

Kalau Mahathir samakan manusia-manusia yang ada dalam UMNO/BN itu dengan Syaitan.. aku sangat setuju... ha..ha..ha.. ASD

Kalau BN adalah parti syaitan, maka Umno mestilah Iblis 
Dalam kumpulan syaitan, penghulu nya ialah Iblis. Maka jika Dr Mahathir kata BN adalah syaitan, maka Umno sebagai ketua , mestilah Iblis. Bukan saya yang kata, Dr Mahathir, bekas Presiden Umno yang kata. Oleh kerana ia datang dari Dr Mahathir, maka ianya mestilah suatu kebenaran. Umno ialah parti Iblis.

Jumlah penduduk negara ini ialah kira-kira 29 juta orang. Dari jumlah tersebut, Melayu merupakan 65 peratus, Cina 25 peratus , India 7.5 peratus dan lain-lain sebanyak 1.3 peratus. Dalam lain perkataan jumlah orang Melayu lebih kurang 19 juta orang. 

Ahli Umno ialah sebanyak 3.2 juta. Atau 1 dari 6 orang Melayu ialah ahli Umno. Kita ramai dari ahli Umno. Kita ramai, mereka sedikit. Jadi tak perlu takut apa apa pada Umno. Kalau ahli Umno mati, ada 5 lagi orang Melayu. Jadi tidak benar kalau Umno mati, maka orang Melayu akan hancur. 

Seorang ahli Umno mati, ada 5 lagi Melayu yang boleh mendukung Islam dan mendaulatkan Raja2 Melayu. Jadi tidak benar juga kalau Umno mati, maka Islam dan Raja-raja Melayu akan musnah. Yang mati Dr Mahathir, Najib, Muhyiddin, Noh Omar. Melayu lain terus hidup. Demikian juga. Kalau MCA mati, orang Cina lagi kuat hidup. Kalau MIC mati, orang India tetap hidup. 
Demikian juga kita menolak hasutan Umno. Umno kata kalau Umno tewas maka orang Cina akan ambil alih pemerintahan negara. Kita ada 6 orang, Cina 3 orang dan India seorang. Bolehkah 3 orang melebihi 6 orang? Kalau India dan Cina bergabung, adakah 4 orang lebih besar dari 6 orang? 

Oleh kerana Umno cakap dalam bahasa bodoh, maka kita jawablah dalam bahasa yang bodoh-bodoh. Mungkin kita kena cakap bahasa bodoh-bodoh mulai sekarang sebab Dr Mahathir kata, ahli Umno semuanya hampas. 

Yang jadi sasaran khianat puak Umno ialah DAP. Sebab Umno iri hati DAP boleh bermuafakat dengan PAS. Lagi pun orang Melayu merasakan tidak ada masaalah menyokong DAP sebab mereka tetap Melayu dan tetap Islam. Kita tukar wadah, bukan tukar aqidah. 

Kita ada 222 kerusi Parlimen. Siapa dapat 112 kerusi, dapatlah membentuk kerajaan majority mudah. Berapa kerusi yang akan DAP tandingi? Adalah sebanyak 50 kerusi mungkin. Kalau menang semua pun, takkan boleh menubuhkan kerajaan. 

Mengapalah Umno mahu membodohkan orang Melayu?
Ingat, dari 6 orang Melayu hanya 1 sahaja ahli Umno. Kita ramai, mereka sedikit. Mati seorang ahli Umno, ada 5 lagi orang Melayu. Takde hal.

Kalau Umno mati, maka agama Islam akan musnah? Kita tak perlu jawab kenyataan bodoh seperti ini. Tidak semua orang Cina kristian. Lebih ramai Cina dan India bukan beragama Kristian. Lebih elok orang Cina mengkristiankan orang Cina dan India terlebih dahulu daripada bercakap mengenai mengkristiankan orang Melayu. 

Ramai dikalangan kita di lahirkan waktu malam. Tapi kita tidak lahir malam semalam. Umno boleh kelentong ahli-ahli mereka jika mereka mahu, tapi janganlah anggap orang Melayu lain bodoh dan lahabau macam ahli Umno. 

Baru-baru ini, Pemuda Umno membuat lapuran polis kerana ada penyibaran di Internet mengatakan bahawa kalau kita mahu agama Kristian jadi agama rasmi, maka undilah Pakatan. Kita tidak tahu sama ada siaran Internet ini dilakukan oleh Pemuda Umno atau tidak. Tapi ada kemungkinan besar ianya kerja Pemuda Umno yang kian terdesak. Setelah mendapati menebal muka di stesyen bas, keretapi dan mengagihkan sogokan barangan dan juadah tidak berhasil, besar kemungkinan Pemuda Umno tukar kepada tektik jahat. Menghasut. Kalau ia disiarkan melalui Internet, kita suruh lah MCMC menyiasatnya. Tentu dengan pantas mereka akan tahu, darimana mulanya penyiaran nya. 

Pengalaman saya dalam Umno mengatakan bahawa tidak mustahil kerja kotor ini dilakukan oleh Umno. Bukankah Dr Mahathir mengakui bahawa Umno syaitan? Dalam BN, Umno adalah penghulu syaitan. Penghulu syaitan ialah Iblis. Bolehlah kita sebut Umno sebagai Tun Iblis. MCA Tan Sri syaitan. Dan MIC Datuk syaitan. 

Semenjak tahun 1981, Umno dipimpin oleh seorang India. Ketika Riz Khan, pengacara temubual CNN bertanya Dr Mahathir adakah Tuan seorang India? Dr Mahathir menjawab dia “by definition” adalah seorang Melayu. Apalah yang susahnya nak jawab dia Melayu atau tidak? Sebab dia bukan Melayu kerana itulah dia berbelit-belit nak jawab dia Melayu. Definisi Melayu amat mudah, beragama Islam bercakap Melayu dan berbudaya Melayu adalah Melayu. Maka tidak hairanlah kita bila Dr Mahathir kata pendatang haram yang masuk ke Sabah adalah Melayu sebab dari definisinya mereka telah memenuhi syarat-syarat seperti jugak Dr Mahathir. 

Dan semenjak tahun 1981, dasar ekonomi kerajaan Umno/BN adalah pro kaya. Pro golongan elit. Umno pegang kuasa, menguasai kerajaan dan setiap struktur kerajaan. Dengan ada kuasa tentulah munasabah kita sangka bahawa banyak kepincangan dalam negara kita, terutama yang melibatkan kepentingan Melayu sudah dibaiki. Rupa-rupanya tidak. 

Jurang pendapatan dikalangan orang Melayu adalah yang terbesar. Jika kita bandingkan jurang pendapatan di kalangan Cina sama Cina atau India sama India. Apa pasal? Sebab dasar kerajaan seperti perbelanjaan kerajaan atau public expenditure adalah pro orang kaya. 

Sebab itu saya kata, dasar Umno ialah BumiPutera. Dalam istilah tersebut terdapat dua komponen. Bumi mewakili rakyat biasa manakala Putera mewakili Melayu elit, bangsawan, anak raja, anak pemimpin Umno dan seumpamanya. Yang makin kaya ialah golongan Putera dan yang makin menderita ialah golongan Bumi. 

Kita ambil contoh. Peneroka FELDA boleh kita anggap sebagai orang Melayu biasa. Ada 112, 655 keluarga FELDA. Bila syarikat FELDA disenaraikan, setiap keluarga dapat 800 unit. 800 unit kalau di jual dapat wang pendapatan. Isa Samad mewakili Melayu terpilih. Mengikut cerita dia dapat 180,000 unit saham. Kita terima ini sebagai benar walaupun kita tahu Isa Samad dapat juta-juta unit saham FGV. Kalau kita banding pendapatan peneroka (Melayu biasa) dengan Isa Samad (Melayu elit), bagaimana? Katalah premium saham ialah RM1. Tanpa menolak kos pembiayaan pembelian saham, Melayu biasa dapat RM800. Melayu istimewa dan elit dapat RM180,000. Berapa kali ganda pendapatan tersebut? 225 kali lebih besar. 

Jadi kita tahu dan sedar bahawa penyenaraian FGV adalah satu lagi dasar PM Najib yang pro Putera dan bangsawan daripada pro rakyat biasa. Ini pun masih tidak disedari oleh orang Melayu. — sakmongkol.blogspot.com

RAKYAT PERLU LIHAT REKOD BN: SETUJU SANGAT DENGAN DR M - Klik SINI

 Mahathir: Anwar sama teruk dengan Obama baca SINIJom Kita Kenali "SYAITAN" Layan..................
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Arkib Berita

Artikel Popular Minggu ini (Top 10)

Paling Popular