Tuesday, May 7, 2013

BERITA GEMPAQ!! DARI TERENGGANU:

BERITA TERKINI DARI TERENGGANU:

[1] Dato' Seri Tuan Guru Haji Abdul Hadi Awang ada keluarkan kenyataan tadi bahawa keputusan PRU13 di Terengganu sedang diprotes kerana wujud kecurigaan setelah PR mendahului kemenangan dan tewas setelah kiraan semula. Khabarnya, Sultan Mizan sendiri tidak mengiktiraf kemenangan BN di sana.

Terengganu dan Perak antara yang akan diprotes. Tunggu dalam masa 2,3 hari lagi. Dato' Seri Tuan Guru Haji Abdul Hadi Awang arahkan ahli dan penyokong buat solat hajat dan banyakkan doa. Mudah-mudahan Terengganu dan Perak milik PR. InsyaAllah.

Mohon semua perbanyakkan munajat

via DPP Malaysia [Official]

[2] Menerima mesej dari Terengganu;

"Utk makluman , PM telah tangguhkan perlantikan MB di Trgnu. Berdasarkan itu, ada tanggapan bhw kemungkinan DS Ahmad Said tdk lg kekal sbg MB.

Antara nama yg disuarakan berpotensi menggantikan MB adalah YB Dato Razif (ADUN Sbrg Takir), YB Wan Hakim Tan Sri Wan Mohktar (ADUN Air Putih), YB Datuk Jidin Shafie (ADUN Permaisuri) & YB Datuk Tg Putera Tg Awang (ADUN Kuala Berang).

Namun begitu, tdpt maklumat, DS Ahmad Said cuba utk menggugut PM bhw akan keluar parti bersama2 dua org ADUN lg seandainya tdk dikekalkan sbg MB.

Dua ADUN yg dikenalpasti ialah Ir Rosli Othman (ADUN Kemasik) & Roslee Daud (ADUN Bukit Besi). Sekiranya ianya berlaku, kddkn kerusi akan bertukar di Trg dgn menyebelahi Pembangkang iaitu 17-15.

Dr sumber lain pula, seandainya beliau kekal sbg MB, kemgkinan besar akan mendpt tentangan jentera UMNO dan majoriti Pegawai Kanan Kerajaan Negeri.

Dapatkan Lebih Maklumat Di SINI dan SINI

Demo LoNie Al Baqarah [28] : Bagaimana kamu tergamak kufur (mengingkari) Allah padahal kamu dahulunya mati (belum lahir), kemudian Ia menghidupkan kamu; setelah itu Ia mematikan kamu, kemudian Ia menghidupkan kamu pula (pada hari akhirat); akhirnya kamu dikembalikan kepadaNya (untuk diberi balasan bagi segala yang kamu kerjakan)

"Dan janganlah engkau (wahai Muhammad) menyangka Allah lalai akan apa yang dilakukan oleh orang-orang yang zalim; sesungguhnya Ia hanya melambatkan balasan mereka hingga ke suatu hari yang padanya terbeliak kaku pemandangan mereka, (kerana gerun gementar melihat keadaan yang berlaku)." (Ibrahim: Ayat 42)..

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Arkib Berita

Artikel Popular Minggu ini (Top 10)

Paling Popular