Sunday, April 21, 2013

Dayang Ku Intan cabar Azalina di Pengerang

Setelah dua penggal memenangi kerusi Parlimen Pengerang tanpa bertanding, pilihan raya Umum kali ini menyaksikan penyandang kerusi itu Datuk Azalina Othman Said dicabar oleh penyanyi yang cukup popular pada era 80an Dayangku Intan.

Selain Dayang yang mewakili PKR, Azalina juga akan dicabar oleh seorang calon bebas Mohd Azaman Johari.

Mengulas mengenai pertandingan tiga penjuru itu Azalina berkata, pertandingan itu menunjukkan negara ini mengamalkan demokrasi dengan sesiapa sahaja bebas untuk bertanding.

"Saya tidak khuatir... walaupun mereka menggunakan pelbagai isu termasuk isu Pengerang, namun kita yakin rakyat bijak menilai projek Rapid (Projek Pembangunan Bersepadu Penapisan Minyak dan Petrokimia) yang kita jalankan.

"Ia telah banyak memberi peluang pekerjaan khususnya kepada golongan generasi muda di kawasan itu," katanya kepada Bernama.

Beliau turut melahirkan keyakinan calon BN di Dewan Undangan Negeri (DUN) Tanjong Surat dan Penawar di bawah parlimen tersebut mampu mempertahankan kerusi itu.

Sementara itu, Dayang atau nama sebenarnya Tengku Intan Tengku Abdul Hamid berkata tujuan beliau bertanding adalah semata-mata berjuang untuk rakyat.

"Sebenarnya bidang seni dan politik ini tidak jauh beza, jika sebelum ini saya selama ini berjuang untuk anak-anak dan keluarga melalui seni, kali ini saya berjuang untuk rakyat melalui politik," katanya.

Katanya, beliau terharu kerana pucuk pimpinan PKR meletakkan keyakinan kepada golongan artis sepertinya untuk bertanding dalam pilihan raya kali ini.

Dayang, 48, yang mempunyai empat orang anak merupakan artis kedua dicalonkan untuk bertanding dalam PRU kali ini selain penyanyi Aishah yang bertanding di Parlimen Jempol, Negeri Sembilan dan Herman Tino di Parlimen Tanjung Karang, Selangor.

- Bernama

"Segala pertempuran ditangguhkan sehingga selepas pilihan raya" .. Klik SINI

Dapatkan Lebih Maklumat Di SINI dan SINI

Demo LoNie Al Baqarah [28] : Bagaimana kamu tergamak kufur (mengingkari) Allah padahal kamu dahulunya mati (belum lahir), kemudian Ia menghidupkan kamu; setelah itu Ia mematikan kamu, kemudian Ia menghidupkan kamu pula (pada hari akhirat); akhirnya kamu dikembalikan kepadaNya (untuk diberi balasan bagi segala yang kamu kerjakan).

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Arkib Berita

Artikel Popular Minggu ini (Top 10)

Paling Popular