SEMUA DIJEMPUT HADIR DAN SEBARKAN

Friday, December 14, 2012

EDISI MELETOP: Wartawan Cap Ayam Melenting..


Isu dlm hal ni bukan pasal bikers bawak laju or moto beribu CC tp ialah pasal laporan Majalah 3 tu bukan real situation tp adalah direka maybe ade pengarahnya.. So jgn bahaskan isu bawak laju ke merempit guna superbike ker. Da lari tajuk. Ni isu mazidul tak mau mengaku bahawa 2 bikers tu adalah lakonan saja.
Berdasarkan INFO dari sumber2 yg spy Erapasca, rider yg terlibat tu namanya tak silap Azri atau Nazri gitu lah. Kononnya beliau adalah pegawai JPJ. Jadi kepada saudara Nazri or Azri sudilah tampil utk turn up. Dah terang lagi bersuluh. Susah sangat ke nak tulis "aksi lakonan semula". Mohon pegawai yg buat aksi lakonan semula tampil dan memperbetulkan keadaan... Dan Mazidul harus MOHON MAAF...to all bikers..

X sudah2 dia ni kan.. Pakai akai la. Mana ada riders nak buat camtu kalau tak staged. Tau2 plak ko ye lokasi & waktu diorg brdua tu nk berlumba.. Ke ko dh plan siap2. Dah tentu 'skrip' tu ko yg tulis.. Cuba aku suruh ko buat aksi skit2 pastu biar aku buat 'skrip'.. Statement xleh blah la Dol ni.. Isu kat sini skrg pasal 2 orang bikers dlm rakaman tu adalah orang upahan atau 'terserempak' masa wat liputan.. Macam tau2 pulak yea bikers tu nak wat aksi.. Ni namanya bodoh sombong.. Mazidul dan M3 samalah.... Jom ramai2 pakat minta depa nie minta.maaf secara terbuka dan mesti masuk dalam buletin utama...Kalau x bikers akan "sentiasa diharimu" membokot TV3 dan menjadi mimpi ngeri buat karier ko.. Skrip ko memang la tuju kat 2 rider tu! Abeh ko tayang kat TV ape jadahnye tanggapan masyarakat pulak pada bikers2 malaya ni pulak macam mana??? Satu malaysia tengok bukan ko ngan actor2 upahan ko je tengok... Nak bermadah bagai pehal?
Di mana profesional ko sebagai wartawan beretika, sekadar mencipta cerita yg palsu.. Susah sangat ke nak minta maaf? Mazidol dah kantoi pas tu nak cakap pasal seksyen2 pulak. Buat je la statement video tu hanya rakaman semula. Seksyen 506 konon... Menipu xboleh kena tindakan ke? Jgn ckp ikut sedap mulut saudara. Kelakarlah. Dulu isu dadah, skarang nk jadi penipu plak. Ape punya orang, lemak tepu sampai otak xboleh nk fungsi. Kaki fitnah kat dunia xrasa, akhirat kang mcm mne? Susah kau ni. Kalau buat cerita palsu sek berapa pulak ekkk.. Kenyataan Mazidul ni pun berunsur ugutan balik pada bikers yg mempertahankan keadaan sebenar. Dol, ko nak cakap ape? Pelesit jugak? Gambar dah terang2 tunjuk... Dol, dah lupa ka apa yg hang buat kat dlm Sanctum Club goyang pale kat JB dulu? Sampai narkotik datang angkut lu? Nak cakap pasal seksyen konon..
Susah sgt ke nk terus terang. Cakap je la. Memang dilakonkan semula sebagai pengajaran ke apa ke.. Suruh Dato Johan Jaafar jawab! Dia pun bikers jugak.. Tambah lagi dia Chairman Media Prima pemilik TV3. Mazidul ada menulis "saya ada bos lain". Apa maksud itu? Dol.. Dol... Kenapa suka sangat cari musuh. Kita nie hidup di dunia tak lama. Lahir kita disambut, bila meninggal kita berhantar. Team Erapasca cadangkan team team bikers yg berpengaruh buat bantahan secara rasmi..

X cukup dgn provokasi politik kpd pihak Pakatan Rakyat sekarang ni nk provok bikers pulak.. Ini mmg memperlihatkan kelemahan TV3 & MAZIDUL yg hanya tahu menimbulkan kemarahan rakyat.. Sepatutnya mereka perlu membuat program2 yg memBINA, bukan mengHINA...!!! Tindakan TV3 yg berdiam diri dan kedegilan Mazidul ini akn menambahkan lagi jumlah rakyat yg membenci mereka.

"Segala pertempuran ditangguhkan sehingga selepas pilihan raya" .. Klik SINI

Dapatkan Lebih Maklumat Di SINI dan SINI

Demo LoNie Al Baqarah [28] : Bagaimana kamu tergamak kufur (mengingkari) Allah padahal kamu dahulunya mati (belum lahir), kemudian Ia menghidupkan kamu; setelah itu Ia mematikan kamu, kemudian Ia menghidupkan kamu pula (pada hari akhirat); akhirnya kamu dikembalikan kepadaNya (untuk diberi balasan bagi segala yang kamu kerjakan).

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Arkib Berita

Artikel Popular Minggu ini (Top 10)

Paling Popular